Cum să creezi un dining într-un apartament?

3 reguli pentru a amenaja o sufragerie stilată

Sufrageria este una dintre cele mai importante încăperi din locuință, fiind locul în care se servește masa indiferent de ocazie. Aici iei cinele în familie, servești mesele de sărbătoare sau zilele de naștere, prânzul de duminică și orice alt eveniment pe care îl sărbătorești poate avea loc în sufragerie. Tocmai de aceea, este important să amenajezi sufrageria astfel încât să fie cât mai confortabilă și primitoare, pentru ca toată lumea să se simtă bine și discuțiile să se poarte într-un cadru relaxat și prietenos. În articolul de azi îți arătăm care sunt cele trei reguli pe care ar fi bine să le respecți pentru a amenaja o sufragerie stilată.

1. Mobila joacă un rol esențial pentru a amenaja o sufragerie stilată și confortabilă

În sufragerie se servește masa, astfel că este important să te asiguri că ai suficient spațiu pentru a lua masa cât mai confortabil. Masa este recomandat să fie amplasată în centrul sufrageriei și la o distanță de cel puțin un metru de perete și de altă piesă de mobilier, dacă dimensiunea încăperii îți permite această amplasare. Astfel, te asiguri că va fi suficient spațiu necesar pentru ca tu și familia sau musafirii să serviți masa fără a avea sentimentul că sunteți înghesuiți.

Masa și scaunele reprezintă punctul central și funcțional al sufrageriei. De aceea, atunci când cauți mobilă pentru dining, este important să ții cont de dimensiunea încăperii și de numărul estimativ de musafiri pe care obișnuiești să îi găzduiești mai des. În funcție de aceste detalii, alege mobila care să se potrivească spațiului și nevoilor.

2. O sufragerie stilată necesită un covor ales cu atenție

Covorul reprezintă un element decorativ menit să inducă o atmosferă caldă și primitoare. Îi conferă personalitate încăperii, dar totodată este și un element funcțional. Deși nu este obligatoriu să adaugi un covor în sufragerie, este recomandat ca, în cazul în care adaugi un covor, să îl așezi astfel încât să nu fie lipit de perete. Dacă dorești să menții scaunele în permanență pe covor, alege covorul astfel încât să fie cu 60 cm mai mare în toate laturile decât este masa. Evită covoarele pufoase, deoarece acestea se murdăresc mai repede și sunt mai greu de curățat.

3. Lumina joacă un rol important în obținerea unei sufragerii stilate

Dacă ai posibilitatea, este recomandat să profiți cât mai mult de lumina naturală în sufragerie, amplasând masa în fața ferestrelor. În schimb, dacă nu dispui de prea multă lumină naturală, alege un corp de iluminat pe care să îl amplasezi deasupra mesei, pentru a avea suficientă lumină.

Cele trei elemente esențiale pentru o sufragerie stilată și confortabilă

Așadar, există trei elemente esențiale pentru a obține o sufragerie stilată și confortabilă. Acestea sunt: mobila, covorul și lumina. Ține cont de recomandările noastre și te vei bucura de mese plăcute, servite împreună cu cei dragi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0