4 greșeli pe care să le eviți când cumperi canapeaua

Fie că îți schimbi mobila sau tocmai te-ai mutat într-o locuință nemobilată, este important să te asiguri că eviți câteva greșeli care sunt comune atunci când oamenii cumpără o canapea. În aparență sunt detalii mici și poate nesemnificative, însă pentru a te asigura că alegi canapeaua potrivită, este esențial să eviți acest greșeli comune.

1. Canapeaua este prea mică sau prea mare pentru spațiul de care dispui

O canapea, indiferent dacă este mică sau mare, arată grozav în magazin (fie el fizic sau online). Cu toate astea, nu este suficient să arate bine în magazin, ci important este modul în care arată în livingul tău. Asigură-te că măsori cu atenție spațiul disponibil, pentru a alege o canapea care se potrivește bine în spațiul respectiv. Evită să alegi o canapea care să fie prea mare și să nu încapă sau, dimpotrivă, prea mică și să arate straniu.

2. Alegi canapeaua fără să ții cont de stilul living-ului tău

O altă greșeală frecventă pe care o fac cumpărătorii când aleg canapeaua este că uită să țină cont de stilul încăperii. Pentru a se integra perfect în decor și a se asorta cu celelalte piese de mobilier, este important să te asiguri că ții cont de stilul living-ului și al canapelei.

3. Uiți să acorzi atenție materialului când alegi canapeaua

Materialul este un criteriu de importanță majoră când vine vorba de alegerea canapelei. Decide unde vei așeza canapeaua și câte persoane o vor utiliza. De exemplu, dacă obișnuiești să ai mulți musafiri, canapeaua s-ar putea uza foarte repede dacă o alegi dintr-un material delicat și o culoare deschisă. De asemenea, dacă ai copii mici sau animale de companie, nu este recomandat să alegi o canapea din piele, întrucât s-ar putea distruge rapid.

4. Alegi o canapea de calitate inferioară, din dorința de a economisi la preț

Este normal să ai în vedere bugetul disponibil atunci când alegi canapeaua, însă ar fi bine să te gândești, în același timp, că o canapea ar trebui să reprezinte o investiție pe termen lung. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri mulți ani de noua ta canapea, este recomandat să optezi pentru o canapea de calitate superioară, chiar dacă și prețul ei este mai ridicat. O canapea de calitate inferioară ar putea costa mai puțin în primă fază, dar dacă va trebui înlocuită în scurt timp, vei descoperi că nu a meritat să renunți la calitate în favoarea prețului.

Tu ai făcut vreuna dintre aceste greșeli când ai ales canapeaua?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0