4 idei mari și eficiente pentru spații mici

Chiar și o cameră mică poate fi amenajată impresionant, dacă ții cont de câteva mici trucuri. În primul rând, atunci când alegi mobila pentru o astfel de cameră, concentrează-te pe funcționalitate. De asemenea, învață să faci diferența între nevoie și dorință. În plus, nu te teme de utilizarea obiectelor decorative mari, cum ar fi oglinzile supradimensionate și candelabrele. În continuare, îți vom oferi patru idei mari pentru spații mici. Cu ajutorul acestor idei, vei reuși să amenajezi o cameră mică astfel încât să arate grozav.

1. Pentru spații mici, alege piese care au dublă utilitate

Atunci când mobilezi spații mici, este important să alegi cu grijă mobilierul. Alege piese care servesc multiple scopuri, cum ar fi o canapea extensibilă sau un dulap pentru hol cu spațiu pentru șezut, de exemplu. O alegere excelentă pentru o cameră de zi de dimensiuni reduse este un taburet care are și spațiu de depozitare, precum și o canapea cu spațiu de depozitare. Astfel, vei reuși să păstrezi ordinea și să dispui de toate piesele de mobilier care îți sunt necesare.

2. Profită de avantajele luminii și oglinzilor

Lumina corespunzătoare este esențială în spațiile mici. Folosește cât se poate de mult lumina naturală și adaugă surse suficiente de lumină în cameră, cu ajutorul unor lămpi de podea, veioze sau candelabre. De asemenea, poți folosi oglinzi pentru a ajuta lumina naturală să se reflecte în întreaga încăpere, oferind totodată iluzia unui spațiu mai mare.

3. Covoarele mari sunt ideale pentru spații mici

Reține faptul că un covor mic poate da impresia unui spațiu mic și nesemnificativ. De aceea, atunci când mobilezi spații mici este recomandat să alegi un covor suficient de mare încât să găzduiască toată mobila. În plus, este bine să te rezumi la a folosi o paletă limitată de culori.

4. Gândește-te la amplasare

Amplasarea pieselor de mobilier prea aproape una de alta și prea aproape de perete poate da impresia unui spațiu mic și înghesuit. Scapă de toate piesele care sunt în plus și concentrează-ți atenția asupra pieselor principale, astfel încât să le poți amplasa mai departe de perete. Astfel, îi vei oferi mobilei spațiu să respire și vei crea impresia de spațiu mai larg în încăpere.

Iată cum, cu doar patru idei simple, poți transforma orice spații mici în spații aerisite și plăcute.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0