4 piese de mobilier de care ai nevoie în dormitorul tău

Ți-ai cumpărat o nouă locuință sau ți-ai propus să o remobilezi pe cea veche. Indiferent în care dintre aceste două situații te regăsești, este bine să știi din timp ce piese de mobilier ai nevoie pentru fiecare dintre încăperile tale. Iar cum dormitorul este una dintre primele încăperi pe care vei vrea să le mobilezi, astăzi îți arătăm care sunt principalele patru piese de mobilier de care ai nevoie în dormitor.

1. Patul este piesa principală de mobilier în orice dormitor

Patul este o piesă de mobilier indispensabilă în orice dormitor. În plus, dincolo de rolul său, patul oferă și un puternic impact vizual. Atunci când te apuci de mobilat dormitorul, primul lucru la care trebuie să te gândești este patul. În funcție de tipul de pat și locul în care îl vei amplasa, vei putea mobila întregul dormitor. Așadar, decide din start dacă îți dorești să amplasezi patul în mijlocul dormitorului sau lipit de perete. Odată ce ai decis acest aspect, vei putea organiza dormitorul așa cum îți dorești.

Există o mulțime de tipuri de paturi, clasificate în funcție de dimensiune, de materialul din care sunt confecționate și de stil. Alegerea patului potrivit pentru dormitorul tău ține de preferințele pe care le ai și, desigur, de spațiul de care dispui.

2. Și dulapul este una dintre cele mai importante piese de mobilier din dormitor

Ai nevoie de un dulap pentru haine, iar dormitorul este încăperea potrivită pentru amplasarea acestuia. O recomandare demnă de luat în considerare este să alegi un dulap cât mai înalt și care să acopere peretele pe care îl vei amplasa, dar să fie îngust și, de preferință, cu uși glisante. Iar dacă îți dorești să obții un aspect vizual plăcut, în care dulapul să nu pară prea mare, alege dulapul într-o culoare cât mai apropiată de culoarea peretelui.

3. Comoda este una dintre principalele piese de mobilier pentru depozitare

Poate ai un dulap în altă cameră sau ai un dressing. Sau, poate, ai nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitare. În acest caz, o comodă este o alegere indispensabilă pentru dormitor. Poți alege o comodă joasă, cu sertare, în care să îți depozitezi lenjeria și diverse mărunțișuri. În plus, dacă dormitorul tău este de dimensiuni mici, ai putea chiar opta pentru o comodă înaltă, în locul unui dulap.

4. Noptiera are rol dublu și este de nelipsit din dormitor

Noptiera are rol dublu, deoarece este și funcțională, dar are și efect asupra aspectului estetic al dormitorului. Există noptiere de diverse dimensiuni. Ideal este să alegi o noptieră a cărei înălțime coincide cu nivelul saltelei.

BONUS: O bancă se poate dovedi a fi una dintre principalele piese de mobilier din dormitor

Chiar dacă patul, dulapul, comoda și noptiera sunt cele mai importante piese de mobilier de care ai nevoie în dormitor, există și alte piese de mobilier de dormitor pe care ai putea să le integrezi în amenajarea dormitorului tău. Una dintre acestea este banca. Așezată la capătul patului, aceasta îți oferă un loc de ședere, dar completează, totodată, și aspectul dormitorului.

Acestea sunt câteva dintre principalele piese de mobilier de care ai nevoie în dormitorul tău. Tu ce mobilă de dormitor consideri că este de nelipsit din locuința ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0