4 Recomandări să alegi scaunele de dining potrivite

Am vorbit la un moment-dat despre cum să alegi masa de dining. Odată ce ai luat masa de dining, ai nevoie și de scaune pentru ea. Desigur, găsești o mulțime de seturi de dining, care conțin atât masa, cât și scaunele. Însă, dacă ai ales o masă individuală, este momentul să îți îndrepți atenția către scaune. În articolul de azi îți oferim recomandări care să te ajute să alegi scaunele de dining potrivite.

În primul rând, este bine să știi că, la fel ca în cazul oricărui mobilier, nici în cazul scaunelor de dining decizia nu este una tocmai ușoară. Există o mulțime de modele și, desigur, reguli de care să ții cont atunci când alegi scaunele de dining. Poți alege în funcție de stil, formă, design – cu sau fără brațe, culoare și multe altele. Însă, cel mai important criteriu, dincolo de aspectul scaunelor, este confortul. Dar haide să vedem care sunt câteva dintre recomandările noastre pentru alegerea scaunelor de dining potrivite.

1. Ține cont de aranjamentul dorit pentru a alege scaunele de dining

Există trei tipuri principale de aranjament utilizând scaune de dining. Iată care sunt acestea:

1. Toate scaunele asortate. Acest aranjament este cel mai comun și constă în toate scaunele asortate amplasate în jurul mesei.

2. Combinație între scaunele laterale și cele de la capetele mesei. În cadrul acestui aranjament, cele două scaune amplasate la capetele mesei sunt asortate între ele, dar diferite de cele de pe lateralele mesei. Acest aranjament se potrivește acolo unde există o masă de dining dreptunghiulară. Despre alegerea mesei de dining în funcție de forma ei am vorbit într-un articol anterior.

3. Scaune diferite. Dacă îți dorești un dining care să iasă din tiparele obișnuite, atunci poți opta pentru acest stil de aranjament. Acesta presupune scaune diferite unul de altul, adică fiecare scaun trebuie să fie unic.

Alături de aceste trei stiluri de amenajare principale, mai există și alte opțiuni non-convenționale. Unul dintre ele este acela cu băncuțe în loc de scaune sau cu o combinație între scaune și băncuțe.

2. Măsoară spațiul de care dispui

Indiferent de tipul de mobilier pe care îl cumperi, este esențial să ții cont de dimensiuni. Este important să măsori spațiul de care dispui, pentru a te asigura că iei scaunele potrivite, care să se încadreze perfect în dining-ul tău.

3. Alege scaunele de dining în funcție de stilul dorit

Stilul este încă un criteriu de bază în alegerea scaunelor pentru dining. Există o mulțime de stiluri de scaune de dining pe care le poți alege. Asigură-te că alegi stilul care se potrivește locuinței tale. De asemenea, scaunele trebuie să aibă același stil cu masa de dining, pentru a crea armonie. Câteva dintre stilurile de scaune de dining dintre care poți alege sunt cele rustice, industriale, moderne, boeme și scandinave.

4. Ține cont de material atunci când alegi scaunele de dining

Scaunele de dining sunt confecționate dintr-o varietate de materiale. De la scaune din produse sintetice și până la scaune din lemn masiv, găsești modele pe placul tău. În ceea ce privește materialul, este esențial să ții cont că un material de calitate îți asigură confort pe termen lung. De exemplu, dacă alegi scaune dintr-un material de calitate, cum este lemnul, te vei putea bucura de ele ani la rând, pe când, dacă optezi pentru scaune ieftine și din materiale de calitate mai joasă, s-ar putea să ajungi să le schimbi destul de des.

Acestea sunt câteva recomandări care să te ajute să alegi scaunele de dining potrivite. Ține cont de ele și asigură-te că alegi scaune care se potrivesc dining-ului tău, dar care îți asigură în același timp și confortul dorit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0