4 sfaturi pentru a alege mobilierul de apartament

mobilierul de apartament

Tocmai ți-ai cumpărat primul apartament și n-ai idee cum să procedezi în privința mobilierului? Sau poate ai renovat și, odată cu aceasta, ai decis că este timpul să înlocuiești vechiul mobilier cu unul nou. Dacă ai un apartament mic, cu siguranță îți faci griji că nu îl vei putea mobila așa cum îți dorești. Însă trebuie să știi că nu dimensiunea apartamentului determină modul în care îl mobilezi, ci deciziile pe care le iei cu privire la mobilier. Îți venim în ajutor cu patru sfaturi care să îți arate cum să îți alegi mobilierul de apartament, pentru a-ți mobila locuința așa cum îți place.

1. Asigură-te că obții măsurători corecte

Spuneam că nu contează cât este de mare sau de mic un apartament, acesta poate fi mobilat frumos și pe gustul tău. Totuși, pentru a te asigura că vei avea suficient spațiu și că mobila aleasă va arăta bine în apartament, este important să știi exact care este spațiul de care dispui.

Atunci când alegi mobilierul de apartament, asigură-te că ai suficiente corpuri de mobilă, fără a încărca inutil spațiul, însă. Este esențial să obții măsurători cât mai exacte, pentru a alege mobilierul potrivit, în funcție de dimensiuni. Cu siguranță nu îți dorești să cumperi un colțar care se va dovedi că nu încape în camera de zi, de exemplu.

2. Stabilește priorități atunci când cumperi mobilierul de apartament

Ai putea simți tentația de a cumpăra obiecte de decor. Totuși, renunță la idee și asigură-te că ai toate piesele de mobilier necesare înainte de a te ocupa de aspectul estetic. În plus, în loc să cumperi tot mobilierul deodată, stabilește priorități în ceea ce privește achiziționarea mobilierului. În primul rând, asigură-te că mobilezi dormitorul, pentru a avea unde dormi. După ce îți asiguri locul de dormit, poți continua cu mobilarea bucătăriei.

3. Decide cu privire la culorile mobilierului

Culori precum maro închis, negru, gri și alb sunt alegeri potrivite pentru mobilierul de apartament, întrucât sunt culori neutre, care se potrivesc în general cu orice culoare a pereților. Totuși, în funcție de ceea ce îți place, poți opta pentru piese de mobilier în diverse culori, precum roșu, albastru sau verde. Alegerea îți aparține, iar important este să îți mobilezi apartamentul astfel încât să te facă să te simți cât mai confortabil și în largul tău.

4. Alege mobilierul de apartament astfel încât să fie cât mai funcțional

În general, un apartament are mai puțin spațiu decât o casă, astfel că este esențial să alegi mobilierul de apartament astfel încât să fie cât mai funcțional, pentru a putea beneficia de cât mai mult spațiu liber. În special dacă apartamentul este mic, îți recomandăm să optezi pentru piese de mobilier cât mai simple și mai utile și să eviți mobilierul care ar putea da senzația de încărcat.

În plus, o idee bună este să alegi mobilier care se poate muta ușor. De exemplu, piesele de mobilier cu picioare și cu o bază mai ușoară sunt mult mai ușor de mutat atunci când îți dorești să dai un aer proaspăt locuinței tale. Poți opta pentru măsuțe de cafea minimaliste, taburete cu roți sau diverse rafturi mobile pentru depozitare pentru a beneficia cât mai mult de tot spațiul disponibil.

Tu ce alte sfaturi ai oferi cuiva care este în căutarea unui mobilier de apartament?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0