Amenajare în stil scandinav în 7 pași simpli, mobilarea locuinței

4 tendințe în mobilarea locuinței în toamna 2021

Așa cum sigur știi deja, și în materie de mobilier, tendințele se schimbă de la un sezon la altul sau de la un an la altul. Desigur, este puțin probabil să aplici toate tendințele de mobilare a locuinței, însă dacă se întâmplă să ai chiar acum în plan mobilarea locuinței, atunci o să vrei să știi care sunt tendințele actuale din acest domeniu, valabile în toamna anului 2021.

În primul rând, este bine să știi că toamna 2021 are în plan, din punctul de vedere al mobilării locuinței, să creeze un spațiu confortabil, care induce oferă căldură, culori fericite și straturi de textură. Dacă îți place această idee, atunci cu siguranță tendințele în mobilarea locuinței specifice acestui sezon vor fi pe placul tău.

4 tendințe în mobilarea locuinței

#1: Mobilierul din găitan și catifea

În ultima perioadă, locuința a devenit pentru tot mai mulți oameni un adevărat sanctuar. Nu mai este doar locul unde mănânci și dormi, ci multe persoane au început să lucreze de acasă, dată fiind situația globală. Tocmai din acest motiv, confortul este cuvântul de ordine când vine vorba despre mobilarea locuinței.

Confortul este cel mai ușor de obținut cu ajutorul materialelor confortabile, cum sunt găitanul și catifeaua. Dacă până acum aceste două materiale se foloseau în locuință în special pentru perne și pături, de data aceasta, este recomandat să optezi pentru mobilier care este tapițat cu găitan sau catifea.

#2 Lemn deschis la culoare

Lemnul de stejar și, în general, lemnul deschis la culoare au câștigat popularitate tot mai mult în ultima perioadă. Sunt persoane care întotdeauna au preferat un finisaj în culori deschise, însă acum alegerea unui mobilier din lemn deschis la culoare este unul dintre trendurile toamnei 2021. Vizibilitatea nodurilor din lemn este, de asemenea, un element-cheie, întrucât îi conferă mobilierului un aspect natural și texturat.

#3: Canapele și scaune de accent în tonuri calde

Culoarea are abilitatea de a transforma starea de spirit a unei camere și, implicit, starea ta de spirit. Ținând cont de asta, se observă o tendință de tranziție de la tonurile monocrome și griuri reci, la nuanțe mai bogate și mai calde. În loc să adaugi culoare în locuință doar prin intermediul unor obiecte mici de decor, de exemplu, alege în schimb să o faci prin intermediul unor piese care atrag atenția, cum ar fi canapelele sau scaunele.

#4: Piese multifuncționale

Locuințele noastre au în prezent mai multe întrebuințări decât au avut vreodată. Camerele de oaspeți au devenit și birouri, birourile au devenit și locul de studiu al copiilor și alte asemenea. Din acest motiv, este necesar să se creeze un spațiu care să îndeplinească rol multiplu. Astfel, poți opta pentru mobilier multifuncțional, cum ar fi canapele extensibile, care pot fi transformate în pat.

Ție care dintre aceste tendințe îți plac? Le-ai aplica în locuința ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0