5 lucruri importante când alegi mobila pentru dormitor

mobila pentru dormitor

Poate acum cumperi mobilă pentru dormitor pentru prima dată, sau poate ai mai luat în trecut, o dată. Nefiind un lucru pe care îl faci prea des, poate ți se pare puțin copleșitor să alegi mobila pentru dormitor. Cum alegi mobila potrivită? Care sunt piesele de mobilier esențiale pentru dormitor? Pentru ca achiziționarea mobilei de dormitor să fie o activitate plăcută, îți vom spune care sunt cele cinci lucruri de care să ții cont atunci când alegi mobila pentru dormitor.

1. Ține cont de spațiul de care dispui când alegi mobila pentru dormitor

Primul lucru de care trebuie să ții cont în alegerea mobilierului pentru dormitor este spațiul. Asigură-te că măsori cu atenție dormitorul, pentru a ști cum să alegi mobila potrivită ca dimensiune.

2. Stilul contează când alegi mobila pentru dormitor

Un alt aspect important este stilul. Preferi liniile simple și clare, specifice mobilierului modern sau îți dorești un dormitor care să arate tradițional? Stilul contează mai ales dacă ai deja o parte din mobilă și vrei doar să înlocuiești anumite piese. În acest caz, este esențial să alegi piesele de mobilier astfel încât să aibă același stil cu mobila pe care o ai deja în dormitor.

3. Ce pat alegi?

Înainte de a alege un anumit pat pentru dormitorul tău, este bine să știi că există o mare varietate de paturi. Iată câteva criterii și tipuri de pat care există:

  • Tipuri de pat în funcție de dimensiuni: pat matrimonial, pat pentru o persoană, pat tip divan, pat pentru copil
  • Tipuri de pat în funcție de materialele folosite: pat din pal melaminat, pat din lemn masiv, pat din MDF, pat din pal MDF și lemn, pat din metal
  • Paturi tapițate
  • Paturi cu tăblii la cap, paturi cu tăblii la cap și la picioare
  • Paturi extensibile
  • Paturi cu baldachin
  • Paturi cu depozitare

Alege patul de dormitor care se potrivește, în funcție de necesitățile și preferințele tale.

4. Noptiere și cufere

Mobila de dormitor nu se referă doar la pat și dulap, ci include și noptierele și cuferele de amplasat lângă pat. Și aceste piese de mobilier joacă un rol deosebit de important în mobilarea dormitorului. Mai mult chiar, aceste piese sunt precum o extensie a patului și îți oferă posibilitatea de a ține obiectele importante la îndemână.

5. Mobila pentru dormitor conține și comode și dulapuri

Comodele sunt, în general, mai late și mai joase, spre deosebire de dulapuri, care sunt înalte. În general, un dulap este ideal pentru a depozita hainele pe umeraș, în timp ce comodele sunt excelente pentru păstrarea lenjeriei sau a hainelor care pot fi împachetate. În funcție de dimensiunea dormitorului și de spațiul de care dispui, poți alege diverse piese și combina comoda cu dulapul, pentru a beneficia de mai mult spațiu de depozitare.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile de care este bine să ții cont atunci când alegi mobila pentru dormitor, astfel încât să te bucuri de un somn cât mai plăcut.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0