5 metode ingenioase de a crea un dining într-un apartament mic

Spațiul dintr-un apartament nu este întotdeauna pe placul locatarilor. Cu toate astea, atunci când ai un apartament, trebuie să te mulțumești cu spațiul de care dispui și să îl folosești inteligent, pentru a fi în favoarea ta. Însă, din cauza spațiului redus din apartamente, în general acestea nu oferă o încăpere pe care să o poți amenaja special într-un dining, iar bucătăria este adeseori prea mică pentru a oferi și spațiu de servit masa, pe lângă spațiul necesar pentru depozitare și gătit. Tocmai din acest motiv, este important să găsești metode ingenioase de a crea un dining într-un apartament mic.

1. Alege mobilier extensibil sau rabatabil

Deși poate fi dificil să amenajezi un dining într-un apartament mic, o poți face, cu puțină creativitate și gândire practică. De exemplu, este o idee bună să investești în mobilier extensibil sau rabatabil. Astfel poți, de exemplu, să ai o masă mică pe timpul zilei și să o extinzi atunci când ai musafiri și, implicit, nevoie de mai mult spațiu la masă. La fel, scaunele rabatabile pot fi depozitate într-un colț atunci când nu ai nevoie de ele.

2. Gândește neconvențional pentru a crea un dining într-un apartament mic

Doar pentru că dispui de un spațiu de dimensiuni reduse, nu înseamnă că nu poți să îți folosești imaginația și creativitatea. Poate că bucătăria e prea mică pentru a-ți permite să organizezi acolo și spațiul de servit masa. Totuși, îl poți crea altundeva. Gândește neconvențional și folosește-te de alt spațiu disponibil din apartament pentru a crea zona de dining. De exemplu, dacă ai un hol mai larg, poți să îl transformi într-un dining, în loc să îl ocupi cu diverse piese de mobilier pe care poate nici nu le folosești.

3. Profită de pereți

În general, se recomandă evitarea amplasării mobilierului lipit de perete, din motive estetice. Totuși, când spațiul din apartament nu îți permite amenajarea unui dining într-o încăpere anume destinată acestei zone de servit masa, este bine să cauți cele mai bune soluții. Iar una dintre soluții este să amplasezi masa lângă perete, în loc de a o amplasa în mijlocul camerei. Vei vedea cât de mult spațiu vei salva în acest mod.

4. Pentru a face dining într-un apartament mic, poți organiza bucătăria pe verticală

Este dificil să amenajezi bucătăria dacă are spațiu mic, însă dacă organizezi mobilierul pentru depozitare pe verticală, poți salva suficient spațiu pentru o masă și scaune. De exemplu, poți utiliza rafturi pentru veselă, iar astfel vei dubla capacitatea încăperii.

5. Biroul sau living-ul poate servi și drept dining într-un apartament mic

Simți că este nevoie să alegi între birou și dining? Ei bine, renunță la idee și, în schimb, oferă-i spațiului un dublu rol: cel de birou și de dining. Când vine vorba despre a crea un dining într-un apartament mic, este recomandat să folosești toate resursele și creativitatea de care dispui. Așadar, poți lua un birou pe care să-l transformi într-un bufet la nevoie.

În schimb, dacă nu ai nevoie de birou în apartament, poți transforma livingul într-o încăpere cu dublu rol. Alege drept măsuță de cafea o masă care se poate transforma într-o adevărată masă de dining atunci când este nevoie și ai rezolvat!

Este simplu să creezi un dining într-un apartament mic

Ia aceste recomandări în considerare și vei vedea că și un apartament mic poate să îți ofere tot confortul de care ai nevoie. Așa cum ai văzut, este simplu să creezi un dining într-un apartament mic, odată ce îți lași creativitatea să te ajute în căutarea celor mai bune soluții pentru tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0