5 recomandări de stil pentru un dormitor mic

5 recomandări de stil pentru un dormitor mic

Indiferent de dimensiunea și forma dormitorului tău, este esențial să iei în considerare funcționalitatea acestuia, atunci când îl amenajezi. Alături de rolul său de a ne oferi un loc unde să dormim, dormitorul are, de asemenea, și alte utilizări, cum ar fi: loc pentru schimbat, loc pentru lucrat pe laptop, privitul la TV, cititul și altele. Totuși, atunci când ai un dormitor mic, spațiul limitat de care dispui te împiedică să amenajezi dormitorul așa cum îți dorești și să mai dispui de spațiu în care să te miști liber. Însă noi îți prezentăm cinci recomandări de stil care să te ajute să amenajezi un dormitor mic astfel încât să te bucuri de stil, confort și funcționalitate în același timp.

1. Dacă ai un dormitor mic, păstrează în el un aspect simplu

Dacă ai un dormitor mic, este recomandat să eviți să amplasezi patul în mijlocul camerei, cum ai putea fi tentat să faci. În schimb, optează pentru amplasarea patului pe un perete sau într-un colț al camerei. Totuși, evită să lipești patul de perete, ci lasă spațiu astfel încât să se poată circula de ambele părți ale patului. Acest lucru va spori fluxul spațiului și te va ajuta să aranjezi patul mai ușor în fiecare zi.

2. Optează pentru culori deschise și luminoase

Culorile neutre sunt recomandate pentru orice spațiu mic, în special albul, întrucât pot face o cameră mică să pară mai mare și mai primitoare. Poți alege dintr-o mulțime de culori neutre, deschise și luminoase pe care să le folosești în dormitor, cum ar fi: bej, gri, alb, oricare dintre ele în diverse nuanțe.

3. Asigură o iluminare corespunzătoare într-un dormitor mic

Într-un dormitor mic, este esențial să asiguri o iluminare corespunzătoare, atât în ceea ce privește lumina naturală, cât și iluminatul electric. În ceea ce privește iluminatul artificial, poți opta pentru diverse tipuri, de la candelabru, la o lampă de podea sau de birou. Poți amplasa câte o veioză pe fiecare dintre noptierele de lângă pat. Iar în ceea ce privește iluminatul natural, reține că o fereastră este absolut esențială și lumina naturală trebuie lăsată să intre în dormitor pe timpul zilei.

4. Renunță la ideea unui pat cu ramă voluminoasă dacă ai un dormitor mic

Într-o încăpere mică, orice spațiu suplimentar este binevenit. Așadar, înlocuiește patul cu ramă voluminoasă cu unul cu o ramă mai simplă și dimensiuni reduse, care ocupă mai puțin spațiu atât fizic, cât și din punct de vedere vizual. Aplică aceeași regulă și în cazul comodei, a noptierelor și orice altă piesă de mobilier pe care o alegi în dormitorul tău. astfel, poți obține mai multă funcționalitate, ocupând mai puțin spațiu.

5. Alege obiecte decorative colorate

Dacă ai ales o schemă de culori neutre pentru dormitorul tău, poți opta pentru culori energice la accesorii și obiecte de decor. Asigură-te doar că nu adaugi prea multă culoare, care să acapareze schema de culori a dormitorului.

Acestea sunt cele cinci recomandări care te vor ajuta să amenajezi frumos un dormitor mic. Tu ce alte trucuri ai folosit pentru dormitorul tău, astfel încât să îl faci să pară mai spațios și să fie confortabil?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0