Cum să amenajezi locuința în stil tradițional? 5 recomandări pentru a cumpăra mobilă atemporală

5 recomandări pentru a cumpăra mobilă atemporală

Atunci când investești în mobilă este firesc să te gândești că preferințele tale actuale se vor schimba în câțiva ani, la fel cum se vor schimba și tendințele. Trendurile în ceea ce privește designul interior vin și pleacă foarte repede și este extrem de costisitor să îți tot înlocuiești mobila în funcție de tendințe. De aceea, cel mai bine este să optezi pentru mobilă atemporală. În articolul de azi îți oferim cinci recomandări care să te ajute să cumperi mobilă atemporală pentru locuința ta.

1. Folosește tendințele în doze mici

La fel ca în moda vestimentară, trendurile se schimbă și în interioarele locuințelor. Cel mai bun mod prin care poți introduce un trend în locuința ta este prin intermediul obiectelor pe care le poți înlocui ușor, cum sunt obiectele de artă pentru perete, pernele decorative și accesoriile. Așadar, în loc să optezi pentru un fotoliu care se potrivește tendințelor, alege mai degrabă obiecte decorative în trend, deoarece pe acestea le poți schimba când vrei, fiind o opțiune mai puțin costisitoare.

2. Alege mobilă clasică

Mobila clasică nu se va demoda niciodată. De aceea, este recomandat să optezi pentru astfel de piese de mobilier atunci când vrei să îți mobilezi locuința. Liniile simple și curate sunt nepretențioase, motiv pentru care mobila în stil modern de la jumătatea secolului se potrivește ușor și cu alte stiluri, precum cel scandinav, industrial, boem și altele. Așadar, ține cont de faptul că această mobilă se potrivește cu tendințele schimbătoare.

3. Folosește culori și modele neutre

Dacă îți dorești o piesă de mobilier care să reziste la testul timpului, atunci îndreaptă-ți atenția înspre culori și modele neutre. Cele mai sigure opțiuni în ceea ce privește culoarea mobilierului sunt crem, alb și gri, întrucât acestea pot fi ușor combinate cu alte culori. Iar dacă îți dorești să introduci niște culoare, poți opta pentru bleumarin și verde închis, deoarece acestea sunt atemporale.

În cazul în care te gândești să folosești modele, caută modele subtile și atemporale, precum carourile și dungile. Culorile îndrăznețe și modelele animal print sau cele geometrice sunt cel mai bine utilizate pe accesorii care se pot înlocui ușor.

4. Combină mobilă veche cu mobilă nouă

Pentru a obține un aspect atemporal al locuinței tale, este recomandat să combini mobila veche cu mobilă nouă. O astfel de combinație este stilată și te ajută să îți imprimi stilul personal în mobilarea locuinței. În plus, creează senzația că spațiul și stilul tău au evoluat în timp.

5. Concentrează-ți atenția pe calitate

Dacă îți dorești să cumperi mobilă atemporală, este important să îți îndrepți atenția înspre piese de calitate. Fie că alegi piese de mobilier antice sau noi, important este să optezi pentru mobilă din materiale de calitate înaltă, care să reziste în timp.

În final, este important să reții faptul că locuința trebuie mobilată și decorată pe gustul tău, fără a ține prea mult cont de tendințele care se schimbă periodic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0