5 reguli pentru a alege masa de dining

Într-un articol recent, ți-am vorbit despre cum să alegi masa de dining în funcție de forma ei. De data aceasta, îți spunem care sunt principalele cinci reguli pe care este bine să le urmezi atunci când alegi masa de dining.

1. Alege întotdeauna o masă mai mare decât consideri că este necesar

Conform designerilor de interior, masa de dining trebuie să fie aleasă astfel încât să fie mai mare decât consideri necesar. Poate ai tendința să spui că nu petreceți prea mult timp la masă sau că sunteți doar 3-4 membri în familie. Totuși, dacă ai o sufragerie mare, o masă mică va face ca încăperea să pară goală și tristă. În plus, chiar dacă sunteți doar 3-4 membri în familie, cu siguranță vor fi ocazii în care veți primi musafiri, iar pentru astfel de momente, o masă mare este esențială.

2. Lasă 3 metri de spațiu liber

Chiar dacă este recomandat să cumperi o masă mai mare decât consideri că este nevoie, asigură-te că nu este prea mare pentru sufrageria ta. În caz contrar, sufrageria va arăta încărcată și dezordonată. Este recomandat să lași trei metri de spațiu liber în spatele scaunelor pentru a permite celor așezați la masă să se miște în voie atunci când vor să se ridice sau să se așeze.

3. Alege o masă rotundă dacă dispui de un spațiu mic

O masă rotundă este o alegere excelentă pentru o sufragerie mică. De asemenea, dacă nu dispui de o sufragerie, ci spațiul de luat masa este amenajat în bucătărie, o masă rotundă este o alegere perfectă.

4. Dacă ai un apartament întunecat, optează pentru o masă din sticlă

Îți dorești să creezi impresia unui spațiu luminos și aerisit? Dacă nu beneficiezi de prea mult spațiu sau lumină naturală, răspunsul constă în alegerea unei mese din sticlă pentru sufrageria ta. Masa de dining din sticlă creează impresia de spațiu aerisit și de lumină. Într-adevăr, o masă din sticlă necesită mai multă întreținere decât o masă din lemn, însă efortul va merita.

5. Nu te feri de metale

Metalele și culorile metalice, auriu, argintiu, alama, fierul și tot ce mai există în acest sens, arată bine pe cont propriu și sunt ușor de combinat cu orice culoare și textură care există. Așadar, atunci când alegi o masă metalică nu trebuie să îți faci griji că aceasta nu se va potrivi cu tapetul sau cu gresia și faianța. De asemenea, poți combina și diverse metale și rezultatul va fi minunat.

Urmează aceste cinci reguli și vei alege o masă perfectă pentru sufrageria ta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0