Principalele trenduri în amenajarea bucătăriei în 2021

5 trucuri pentru aranjarea pieselor de mobilier în locuință

Ai făcut marele pas și ți-ai cumpărat o locuință. Totul este perfect, însă urmează pasul cel mai greu: mobilarea locuinței. Te uiți la camerele goale și, deși știi deja ce rol va avea fiecare încăpere, te afli într-un moment de cumpănă, fiind nevoit să decizi ce piese de mobilier vei alege și cum le vei aranja, astfel încât să îți asiguri confortul, să beneficiezi de funcționalitatea mobilierului și să arate totul perfect din punct de vedere estetic.

Îți venim în ajutor pentru a depăși mai ușor acest moment în care te simți copleșit și îți arătăm câteva trucuri pentru aranjarea pieselor de mobilier în locuință. Urmând aceste trucuri, vei descoperi că este chiar plăcut să mobilezi locuința de la zero.

1. Amenajează piesele de mobilier pentru a crea un punct de interes

Crearea unui punct de interes în încăpere joacă un rol esențial. Acesta poate fi evident în cazul în care ai o fereastră proeminentă sau un șemineu încorporat. Concentrează-te pe zona de interes pe care dorești să o creezi, cum ar fi una pentru unitățile media și TV și amenajează mobilierul în jurul ei.

2. Când aranjezi piesele de mobilier, asigură-te că lași spațiu între acestea și perete

Ține cont de dimensiunea camerei pentru a decide ce distanță poți lăsa între perete și mobilier. Chiar dacă există tentația de a crede că lăsând spațiu între mobilier și perete vei produce senzația de cameră înghesuită. Totuși, această practică are exact efectul opus, făcând ca încăperea să pară mai mare, mai spațioasă. Dacă încăperea este mai mare, atunci poți lăsa mai mult spațiu între mobilă și perete și poți amenaja o zonă de relaxare în mijlocul camerei.

3. Găsește echilibrul când aranjezi piesele de mobilier în locuință

Atunci când amenajezi piesele de mobilier în locuință, este esențial să găsești un echilibru. Ia în considerare dimensiunea și amplasarea pieselor de mobilier, pentru a crea un aspect vizual cât mai plăcut. Alternează formele de mobilier pentru a echilibra aspectul. De exemplu, dacă toate piesele de mobilier au linii drepte, completează amenajarea cu o masă rotundă.

4. Folosește o măsuță de cafea de dimensiune mare

O măsuță de cafea, cu cât este mai mare, cu atât este mai bine. Amplasată în mijlocul zonei de ședere, completează aspectul estetic al încăperii și este ideală din punct de vedere funcțional. Alege o măsuță de cafea de dimensiune mare, deoarece este mai practică atunci când ai musafiri și îți oferă mai mult spațiu pentru expunerea diverselor elemente decorative. Totuși, asigură-te că există suficient spațiu între aceasta și canapea sau fotolii, pentru a facilita accesul.

5. Elementele decorative pentru perete trebuie să aibă dimensiunea potrivită

Atunci când folosești diverse elemente decorative de atârnat pe perete, cum sunt operele de artă, oglinzile, pozele înrămate, asigură-te că le amplasezi strategic și sunt proporționate cu mobilierul. De exemplu, dacă vrei să amplasezi o ramă în spatele canapelei, nu alege una mică, ci mai degrabă una care să aibă dimensiunea egală cu două treimi din dimensiunea canapelei.

Urmează aceste trucuri și vei reuși să aranjezi piesele de mobilier astfel încât să ai o locuință confortabilă și plăcută din punct de vedere vizual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0