6 recomandări pentru a alege mobila de bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din orice locuință. Este locul unde vei petrece ore întregi gătind și pregătind deserturi delicioase pentru cei dragi și, poate, chiar locul în care familia se va aduna să petreacă momente frumoase împreună, la finalul fiecărei zile. Tocmai din acest motiv, este esențial să acorzi o atenție deosebită mobilării acestei încăperi. În continuare îți oferim șase recomandări care să te ajute să alegi mobila de bucătărie perfectă pentru locuința ta.

1. Alege mobila de bucătărie în funcție de dimensiunile bucătăriei tale

Măsoară spațiul pe care vrei să îl mobilezi și ia în considerare schema de amenajare pe care dorești să o obții. În prezent, în special bucătăriile din apartamentele moderne au spațiul destul de limitat. Adeseori, chiar, bucătăriile sunt lungi și înguste sau neregulate. Tocmai din acest motiv, este esențial să măsori spațiul de care dispui și să te gândești la modul în care îți dorești să amplasezi mobila în bucătărie. Acest lucru te va ajuta să alegi cea mai potrivită mobilă pentru bucătăria ta.

2. Ține cont de necesitățile tale de depozitare

Este important să iei în considerare necesitățile pe care le ai în ceea ce privește spațiul de depozitare. Ține cont că, în viitor, s-ar putea să achiziționezi mai multe electrocasnice de bucătărie nou apărute sau seturi noi de tacâmuri. Astfel, vei avea nevoie de mai mult spațiu de depozitare. În general, experții în amenajări recomandă ca, atunci când mobilezi o locuință nouă, să îți asiguri spațiul de depozitare de trei ori mai mare decât ai nevoie la momentul respectiv.

3. Îți construiești bucătăria cu o insulă sau fără?

Insulele de bucătărie sunt tot mai populare. Însă, pentru a construi o insulă de bucătărie, este necesar să dispui de un spațiu destul de generos. În general, este recomandat să ai în vedere construirea unei insule de bucătărie doar dacă dispui de un spațiu suplimentar de opt metri pătrați. Dacă ai o bucătărie mică, renunță la ideea unei insule. În cazul în care optezi pentru construirea unei insule de bucătărie, profită la maximum de tot spațiul, construind rafturi și sertare elaborate sub ea. Acest lucru te va ajuta să îți asiguri necesarul de spații de depozitare despre care am vorbit la punctul anterior.

4. Alege mobila de bucătărie în funcție de material

În ceea ce privește materialul pentru mobila de bucătărie, preferatul este lemnul natural, deoarece arată bine și este durabil. Mobilierul din stejar, nuc sau mahon este util pentru amenajarea unei bucătării elegante. Mobilierul din lemn stratificat sau cel din lemn furniruit este preferat datorită prețului mai accesibil decât cel al mobilierului din lemn masiv.

Scaunele de bar, mesele pentru mic dejun sau scaunele de bucătărie pot fi din aluminiu turnat, fier forjat sau o combinație de metal cu lemn. De asemenea, poți opta pentru o masă cu tăblia de sticlă. Iar dacă îți dorești seturi de bucătărie care să fie ușoare și purtabile, atunci un set din plastic este alegerea ideală.

5. Strălucitor sau mat?

În ceea ce privește această opțiune, totul ține de preferințele tale. Dacă îți dorești să îi oferi bucătăriei tale un aspect mai dramatic, atunci optează pentru mobila de bucătărie cu un grad ridicat de strălucire sau cu un finisaj metalic. Dacă îți dorești, în schimb, o bucătărie cu un aspect mai puțin dramatic, optează pentru mobilier mat. Poți combina aceste două opțiuni, dacă vrei să obții o bucătărie inedită. De exemplu, alege dulapuri mate și scaune strălucitoare sau invers.

6. Ce culoare alegi pentru mobila de bucătărie?

Când vine vorba de culoare în ceea ce privește mobila de bucătărie, ai opțiuni nelimitate, începând cu alb imaculat și până la culoarea caldă a lemnului natural. Fie că optezi pentru alb, să obții o bucătărie cu aspect sofisticat, sau lemn natural, pentru o bucătărie cu aspect ușor tradițional, ori chiar un argintiu metalic, pentru o bucătărie modernă, alegerea îți aparține.

Acestea sunt doar câteva recomandări care să te ajute să alegi mobila de bucătărie perfectă pentru locuința ta. Modelele existente sunt cât se poate de diversificate, iar alegerea stilului ține de preferințele pe care le ai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0