6 scheme de culori pentru living cu care nu dai greș

6 scheme de culori pentru living cu care nu dai greș

În general, living-ul este camera unde oamenii petrec cel mai mult timp al zilei. Fie că este vorba despre distracție sau relaxare, livingul este încăperea în care familia se adună pentru a petrece timp împreună după o zi de muncă sau în weekend. Livingul ar trebuie să arate și să aibă o atmosferă distinctă, un design unic și o estetică definitorie de restul locuinței. Totuși, culorile, texturile și modelele utilizate în living ar trebui să coexiste în armonie cu cele din alte încăperi. Tocmai din acest motiv, designerii de interior au dezvăluit 6 scheme de culori pentru living cu care nu dai greș niciodată.

Aceste 6 scheme de culori pentru living se bazează pe câteva dintre nuanțele favorite ale oamenilor (albastru, gri, maro) pentru a crea un spațiu plăcut, perfect pentru relaxare. În plus, schemele sunt alese astfel încât să le poți integra cu ușurință și în celelalte încăperi ale locuinței, pentru a obține un cadru armonios și relaxant.

#1 Portocaliu și alb

Portocaliul este adeseori considerată o culoare greu de utilizat, însă designerii de interior sunt de cu totul altă părere. Câteva obiecte portocalii incluse în living vor oferi spațiului un plus de personalitate și stil. Pentru un plus de culoare, poți opta pentru perne și accesorii în diverse nuanțe de portocaliu, care vor da un contrast cald unei palete neutre de culori. Iar combinația de portocaliu și alb este una elegantă și plăcută.

#2 Cafeniu + bej + crem

Paleta de culori cafeniu cu bej și crem este una plină de personalitate și modernă. Este o schemă de culori neutră, cu un aspect plăcut. Atunci când folosești această schemă de culori pentru living, poți opta pentru un amestec de texturi și culori, pentru a evita ca încăperea să arate unidimensională. De exemplu, teracota, pielea naturală, lemnul natural de culoare deschisă și alama oferă livingului un aspect atemporal și modern. Poți, de asemenea, să optezi pentru perne cu textură animal print, pentru a da un finisaj jucăuș încăperii.

#3 Culoarea oului lui Robin + albastru păun + alb

Un living trebuie să arate relaxat și să ofere relaxare. Tocmai din acest motiv, designerii recomandă alegerea nuanțelor de albastru. Însă, pentru o schemă de culori care să îi ofere livingului un aspect unic, designerii recomandă alegerea unor nuanțe diferite din aceeași familie de culori. Designerii aleg adeseori scheme de culori albastre pentru interior, deoarece se potrivesc în orice climat și au un efect calmant. Ei recomandă combinarea unor nuanțe moi cu nuanțe intense pentru a crea complexitate în încăpere.

#4 Ocru + alb + lemn în nuanțe calde

Designerii preferă spațiile care sunt concepute având ca subiect central o piesă remarcabilă. De exemplu, piesele de mobilier în nuanțe neutre, care sunt scoase în evidență cu ajutorul unui covor în culori îndrăznețe. În plus, mobilierul în lemn de diferite nuanțe este o alegere excelentă pentru living, deoarece oferă un plus de culoare spațiului. Ele sunt completate perfect de țesături bogate.

#5 Denim + terracotta + taupe

Terracotta, taupe și tonurile calde de lemn sunt printre culorile preferate ale designerilor de interior pentru anul 2021. Atunci când aceste culori sunt combinate cu nuanțe de denim sau gri deschis, ele oferă un aspect confortabil încăperii. Accentele de terracotta oferă o notă energică și modernă livingului.

#6 Fucsia + albastru marin + auriu

Cea de-a șasea alegere a designerilor în topul celor 6 scheme de culori pentru living este combinația de fucsia cu albastru marin și auriu. Combinația de fucsia și albastru marin este perfectă pentru un living căruia dorești să îi oferi un aspect fascinant, fermecător. Pentru a combina aspectul inedit, optează pentru accente aurii, pe care le poți integra prin intermediul tapițeriei.

Acestea sune cele 6 scheme de culori pentru living pe care le poți folosi oricând, deoarece nu se demodează și nu dai greș cu ele. Sunt ușor de integrat în locuință și de asortat cu schemele de culori folosite în celelalte încăperi ale locuinței. Tu pentru care dintre aceste scheme de culori ai opta în livingul tău?

Sursa foto: Pexels

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0