Dacă stilul rustic se numără printre stilurile tale preferate de amenajare a locuinței, avem o veste bună pentru tine: să amenajezi o locuință în stil rustic este mai ușor decât ți-ai imagina. În plus, o astfel de locuință îți dă oportunitatea de a te simți mai aproape de natură, deconectat de lumea și viața cotidiană și mai aproape de interioarele de la țară. Stilul rustic este cel în care simplitatea întâlnește natura și rezultă o frumusețe cu efect calmant. O locuință în stil rustic transmite un sentiment natural de căldură și conexiune. În articolul de azi îți arătăm care sunt cele 7 elemente esențiale pentru a amenaja o locuință în stil rustic.
1. Lemnul este de nelipsit din orice locuință în stil rustic
Lemnul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei locuințe în stil rustic. Este predominant în aproape orice aspect al designului, de la podea la blaturi, mobilier și accesorii. Lemnul reprezintă punctul culminant al unei locuințe amenajate în stil rustic. El reprezintă o conexiune directă cu lumea exterioară, oferindu-i spațiului caracterul de care are nevoie pentru stilul rustic.
2. Lumina joacă un rol important în amenajarea unei locuințe în stil rustic
Alege un corp de iluminat care se potrivește stilului rustic. Simple și totuși elaborate, aceste corpuri de iluminat creează un punct focal în încăpere. Confecționate din fier sau metal căruia i s-a oferit patina timpului, aceste candelabre spectaculoase oferă un farmec aparte oricărui spațiu.
3. Texturile naturale sunt esențiale pentru o locuință în stil rustic
Piatra și cărămida aduc un aspect textural incontestabil unei locuințe în stil rustic, deoarece întruchipează total texturile naturii. Pietrele precum travertinul și ardezia au cele mai multe texturi și arată incredibil în orice locuință. Iar pentru un stil rustic care iese în evidență, poți lăsa cărămida în culoarea sa naturală.
4. Culorile calde sunt parte a unei locuințe în stil rustic
Atunci când îți dorești să surprinzi adevărata esență a stilului rustic, este important să folosești culori calde. Poți încorpora sentimentul de căldură într-un spațiu prin diverse aspecte, unul dintre ele fiind culorile. Pentru stilul rustic, cel mai mult se utilizează lemnul, vopseaua și țesătura, iar culorile preferate pentru acesta sunt diversele nuanțe de roșu, portocaliu și galben, precum și maro.
5. Grinzile din lemn sunt specifice locuințelor în stil rustic
Acest element arhitectural a devenit esența stilului rustic. Atunci când este lăsat natural și nelustruit, se adaugă imediat cantitatea ideală de caracter unui spațiu. Grinzile unifică spațiul, încadrând stilul rustic până la tavan și oferind locuinței căldură naturală, care este de asemenea în spiritul designului rustic.
6. Piesele recondiționate reprezintă elemente de bază pentru o locuință în stil rustic
Stilul rustic este în legătură directă cu tema trecutului, motiv pentru care piesele recondiționate adaugă farmec și simplitate acestui stil. Așadar, dacă îți dorești să îți amenajezi locuința în stil rustic, poți recondiționa diverse piese, precum obloane vechi, sau poți cumpăra mobilă recondiționată.
7. Materialele decolorate sau cu aspect uzat completează stilul rustic
Materialele decolorate sau deteriorate au caracterul necesar pentru a crea atmosfera rustică pe care ți-o dorești în locuința ta.
Concluzie privind elementele necesare pentru o locuință în stil rustic
Desigur, o locuință în stil rustic nu necesită să arate ca o cabană de la munte. Adaugă unele dintre elementele menționate în acest articol și vei reuși să îi conferi locuinței tale aerul rustic pe care ți-l dorești.