Cum să amenajezi locuința în stil tradițional? 5 recomandări pentru a cumpăra mobilă atemporală

7 lucruri de care să ții cont când cumperi mobilă

Ideea de a cumpăra mobilă nouă te entuziasmează și este firesc să se întâmple asta. Totuși, cu atât de multe modele disponibile, poate fi destul de greu să iei o decizie finală cu privire la mobila pe care o vei cumpăra. Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită și nu una care să te dezamăgească, există câteva lucruri de care ar fi bine să ții cont. În articolul de azi ne-am propus să îți prezentăm șapte lucruri pe care să le iei în considerare atunci când cumperi mobilă, indiferent dacă îți mobilezi întreaga locuință, mobilezi complet o cameră sau doar cumperi piese suplimentare de mobilier, alături de mobila deja existentă în locuința ta.

1. Ține cont de spațiul disponibil

Poate sună banal, însă primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când cumperi mobilă este spațiul disponibil. Acesta reprezintă un aspect esențial în alegerea mobilei, deoarece determină dimensiunea pieselor de mobilier pe care le poți cumpăra și numărul acestora. De asemenea, este bine să știi că recomandarea specialiștilor este să cumperi mobilă de dimensiuni reduse dacă spațiul este mic, și mobilă mai mare dacă mobilezi o încăpere spațioasă, pentru a obține un aspect vizual plăcut.

2. Este important să decizi pentru cine cumperi mobilă

Dacă mobila va fi folosită doar de către tine, îți va fi mai ușor să alegi, deoarece ai de ținut cont doar de nevoile și preferințele tale. În schimb, dacă ai partener și chiar copii, va trebui să ții cont și de ei atunci când alegi mobila. De exemplu, dacă ai copii mici, va fi nevoie să alegi o canapea care să poată fi curățată ușor.

Iar dacă ai și animale de companie, va trebui să acorzi o atenție deosebită pieselor de mobilier pe care le alegi. Despre cum alegi canapeaua când ai animale de companie ți-am povestit în articolul anterior.

3. Decide pentru ce vei folosi spațiul pentru care cumperi mobilă

Piesele de mobilier au rol practic și funcțional, dar și rol estetic. Din acest motiv, este important să alegi mobila astfel încât să se potrivească rolului încăperii și să te ajute să obții atmosfera pe care ți-o dorești în încăperea respectivă. De exemplu, dacă mobilezi camera de zi, vei avea nevoie să creezi confort, iar asta poți face cu ajutorul unei canapele sau a unui colțar, precum și cu o măsuță de cafea. În schimb, în dormitor vei avea neapărat nevoie de un pat potrivit.

4. Alege mobila în funcție de culori

Găsești piesele de mobilier de care ai nevoie într-o mare varietate de culori. Recomandarea este să alegi culorile care îți plac și care îți oferă o stare bună de spirit. Deși tendințele în ceea ce privește culoarea mobilierului se schimbă de la un an la altul sau chiar de la un sezon la altul, probabil nu vei putea schimba mobila odată cu fiecare schimbare de trend. Așadar, alege culoarea pe care consideri că ai vrea să o vezi în locuința ta în anii care urmează.

5. Când cumperi mobilă, ține cont de alte piese de mobilier sau elemente decorative existente în încăpere

În cazul în care în încăpere există deja anumite piese de mobilier și elemente decorative, ia-le în considerare atunci când cumperi mobilă pe care să o folosești în completarea aceleia deja existente. Asigură-te că noile piese de mobilier se asortează cu cele deja existente.

6. Decide durata de viață pe care o aștepți de la mobilă

Atunci când cumperi mobilă, este important să te întrebi ce durată de viață dorești să aibă aceasta. În funcție de răspunsul tău, vei ști spre ce piese de mobilier să îți îndrepți atenția și ce buget aloci acestei achiziții. De exemplu, dacă îți dorești mobilier care să reziste pe o perioadă îndelungată, va fi necesar să investești o sumă mai mare într-un mobilier de calitate, din materiale rezistente.

7. Inspiră-te din diverse surse atunci când mobilezi de la zero

Atunci când ai deja piese de mobilier și obiecte decorative, le poți folosi pentru a te orienta în ceea ce privește achiziționarea de mobilă. În schimb, atunci când trebuie să mobilezi o încăpere de la zero, situația ar putea deveni puțin mai dificilă, deoarece nu ai un punct de pornire pentru alegerea pieselor de mobilier. În acest caz, te poți inspira din diverse surse, pentru a descoperi ce îți place și ce crezi că s-ar potrivi cu locuința ta și cu stilul tău de viață. Poți folosi diverse site-uri de internet sau poate simpla navigare prin site, în căutare de mobilier, îți va oferi inspirația necesară pentru a cumpăra mobila potrivită.

Concluzie

Să cumperi mobilă nouă poate fi și frumos, și dificil în același timp. Ține cont de recomandările noastre și vei reuși să alegi mobila potrivită, fără prea mult efort.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0