7 recomandări în alegerea unui mobilier pentru hol

Avem adeseori tendința de a neglija holul, deși acesta reprezintă, de fapt, cartea de vizită a locuinței. Este prima încăpere în care ajung musafirii. Tocmai din acest motiv, holul ar trebui să fie amenajat astfel încât să creeze o primă impresie pozitivă. Mobilierul pentru hol și toate accesoriile utilizate acolo trebuie să fie alese ținând cont de stilul de amenajare interioară a locuinței, de preferințele proprietarului, de dimensiunea holului și de funcționalitate. În ceea ce privește alegerea unui mobilier pentru hol, acesta trebuie să fie rezistent la diverse influențe externe și astfel încât piesele de mobilier să fie în armonie unele cu altele. Deși nu este greu să alegi un mobilier pentru hol, sunt de luat câteva lucruri în considerare pentru a te asigura că alegerea ta va pune holul și locuința în valoare. În continuare îți oferim câteva recomandări în acest sens.

1. Ține cont de dimensiuni când alegi un mobilier pentru hol

Indiferent de încăperea pentru care cumpărăm mobilier, este important să ținem cont de dimensiuni, iar acest lucru este valabil și în cazul mobilierului pentru hol. Este esențial să cunoști dimensiunile holului, pentru a putea alege corect mobilierul. Dacă holul tău este foarte mic, poți opta pentru un pantofar, un dulap înalt și o oglindă, de exemplu. Iar dacă aceste opțiuni nu se încadrează în dimensiunile holului, poți opta pentru un cuier, un raft și o oglindă. Asigură-te că măsori bine spațiul în care îți dorești să amplasezi mobilierul, astfel încât acesta să se încadreze corespunzător.

2. Stilul joacă un rol important în alegerea mobilierului pentru hol

În ceea ce privește stilul, aici totul ține de alegerea personală a fiecăruia. Însă recomandarea în privința stilului este să alegi un mobilier pentru hol care să fie în armonie cu stilul întregii locuințe. Poți alege o schemă diferită de culori, însă este recomandat să menții aceleași principii generale. Iar dacă ai un hol mic, o recomandare este să optezi pentru mobilier în culori deschise. Acesta face holul să pară mai spațios. De asemenea, poți alege un mobilier în stil minimalist, în cazul unui hol mic.

3. Ține cont de material când alegi un mobilier pentru hol

În general, mobilierul pentru hol este realizat din MDF, deoarece piesele de mobilier din lemn masiv sunt mai costisitoare și mai potrivite pentru încăperile spațioase. Este recomandat să eviți mobilierul din plastic. Însă, indiferent de materialul pentru care optezi, asigură-te că este unul de calitate și durabil.

4. Șifonierul este o alegere excelentă pentru hol

Un hol necesită un șifonier, deoarece este încăperea în care vei păstra diverse obiecte vestimentare esențiale, cum sunt jachetele, paltoanele, pălăriile, mănușile, fularele/eșarfele și alte accesorii vestimentare. Tocmai din acest motiv, un șifonier este o alegere excelentă pentru hol. În zilele noastre există diverse astfel de piese de mobilier special destinate holului.

5. Găsește un pantofar potrivit pentru holul tău

Poate găsești un șifonier care îți oferă suficient spațiu pentru stocarea pantofilor. Sau poți opta pentru un set de mobilier pentru hol care conține și pantofar. Există diverse modele de pantofar, unele tip dulăpior jos, altele dispuse pe verticală și înguste. Alege opțiunea care se potrivește cel mai bine holului tău și stilului de amenajare a locuinței.

6. Nu uita de oglindă atunci când alegi un mobilier pentru hol

Oglinda este o piesă esențială când vine vorba despre hol. Holul este ultima încăpere prin care treci înainte de a ieși din casă, iar o oglindă amplasată în hol te ajută să arunci o ultimă privire asupra aspectului tău, înainte de a pleca în oraș sau la muncă.

7. Obiecte adiționale de care ai nevoie în hol

La fel ca orice altă încăpere din locuință, și holul are nevoie de diverse accesorii și piese de mobilier utile. Alături de piesele de mobilier pentru hol menționate anterior, cum sunt șifonierul, pantofarul și chiar oglinda, poți opta și pentru altele, dacă spațiul îți permite. O alegere excelentă în acest sens este un stand pentru umbrele sau un suport pentru chei. Alături de acestea, poți oricând opta pentru diverse obiecte de decor, cum sunt tablourile, vazele, un ceas sau rame foto cu pozele preferate.

Alegerea unui mobilier pentru hol ținând cont de recomandări

Acestea sunt câteva recomandări de bază în ceea ce privește alegerea unui mobilier pentru hol. Nu uita să ții întotdeauna cont de dimensiunile holului, de stilul de amenajare a locuinței și de preferințele personale în materie de design. Poți alege diverse piese de mobilier individuale sau poți opta pentru un set de mobilier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0