7 trenduri în mobilarea locuinței de urmat în 2022

Așa cum sigur știi deja, fiecare nou an vine cu noi trenduri în mobilarea locuinței. De aceea, în articolul de azi ne-am propus să îți arătăm câteva dintre tendințele acestui an în ceea ce privește mobila. Astfel, dacă ai în plan o mobilare a locuinței sau o redecorare pentru acest an, te poți inspira din trendurile actuale, pentru a crea o locuință amenajată modern, în pas cu moda prevestită de designerii de interior.

Trenduri în mobilarea locuinței: #1 Mobilier cu linii curbate

Conform designerilor de interior, unul dintre principalele trenduri în mobilarea locuinței în acest an este constituit din mobilierul cu linii curbate. De exemplu, vor fi la modă canapelele cu spătare rotunjite sau bufetele curbate.

Trenduri în mobilarea locuinței: #2 Suprafețe texturate

Textilele texturate, cum sunt tweedul sau catifeaua, sunt tot mai apreciate când vine vorba de alegerea unui mobilier tapițat. În acest an, este în trend să optezi pentru piese de mobilier cât mai confortabile.

Trenduri în mobilarea locuinței: #3 Metale mate

Atunci când vine vorba de trenduri în mobilarea locuinței, nu putem omite mobilarea bucătăriei și a băii. În cazul acestora, experții consideră că în acest an se va pune tot mai mult accentul pe finisaje mate, din metale precum nichel, inox și cositor.

Trenduri în mobilarea locuinței: #4 Obiectele vintage rămân printre preferințe

Mobila vintage rămâne în trend și în acest an. Tot mai multe persoane își îndreaptă atenția înspre mobila de calitate, iar cea vintage este una dintre preferatele cumpărătorilor din întreaga lume. De acum, mobila vintage nu mai este specifică doar persoanelor în vârstă, ci și tinerii se orientează tot mai mult spre achiziționarea acestor piese de mobilier.

Trenduri în mobilarea locuinței: #5 Personalitate și sentimentalitate în mobila din locuință

Conform specialiștilor, în acest an nu se va mai pune accentul pe transformarea locuinței într-una care să pară extrasă dintr-un catalog de mobilă și decorațiuni sau din reviste. În schimb, locuința trebuie să aibă un aspect unic și original, care să reflecte personalitatea și sentimentele tale.

Trenduri în mobilarea locuinței: #6 Mobila privită ca o investiție

Tot mai mulți oameni își vor îndrepta atenția înspre achiziționarea pieselor de mobilier de lux, de calitate, pe care să le poată folosi mult timp de acum încolo. Acest lucru este un rezultat al faptului că oamenii apreciază tot mai mult ideea de a investi în piese de calitate superioară, confecționate bine, durabile și rezistente, în schimbul achiziționării unor piese de mobilier care sunt în tendințe la momentul respectiv, dar nu rezistă în timp.

Trenduri în mobilarea locuinței: #7 Mobilier minimalist cu accente geometrice

Dintre principalele trenduri în mobilarea locuinței vor face parte și detalii precum sticla, materiale semi-transparente și plasă. Vor fi apreciate în continuare piesele de mobilier în stil minimalist și cele cu modele geometrice.

Concluzie

Acestea sunt principalele trenduri în mobilarea locuinței în 2022. Care dintre ele îți plac și pe care nu le-ai adopta în cazul tău?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0