8 trucuri pentru o amenajare în stil Hamptons

Casele amenajate în stil Hamptons reprezintă lux și relaxare la cel mai înalt nivel. Chiar și persoanele care nu locuiesc în Hamptons, renumita zonă din Long Island, SUA, oricine își poate amenaja locuința în stilul acestor case. Dacă și tu îți dorești o locuință amenajată în stil Hamptons, articolul de azi de va ajuta, pentru că îți oferim 8 trucuri care să te îndrume în amenajarea locuinței în acest stil.

Ce este stilul de amenajare Hamptons?

În primul rând, este esențial să știi ce înseamnă o amenajare a locuinței în stil Hamptons. Acest stil presupune spații de locuit încăpătoare, proporții grandioase și culori reci în designul interior. Se regăsește în topul stilurilor de design interior, datorită atmosferei sale somptuoase care duce cu gândul la o vacanță de lux. Acest stil se obține printr-o combinație de mobilier de dimensiuni generoase, motive delicate și estetică de lux. Împreună, aceste detalii creează un mediu casual, dar răsfățat.

Ideea decorării în stil Hamptons se bazează pe redarea senzației sofisticate, care duce cu gândul la plajă. Cu elementele potrivite, orice interior poate emana această perfecțiune luxoasă. Acest stil este reprezentat de spații primitoare și luxoase, cu mobilier perfect pentru divertisment.

Iată care sunt câteva recomandări care să te ajute să îți amenajezi locuința în stil Hamptons.

1. Combină culorile neutre calde cu albastru

Designul interior în stil Hamptons este spațios și aerisit, datorită schemei de culori inspirate de coastă. Ca urmare, un astfel de interior se bazează pe culori precum nuanțe calde de gri, maro deschis, nuanțe reci de albastru și alb. Amenajarea livingului, bucătăriei și dormitorului se axează pe integrarea de straturi ale acestor culori, variind în intensitate. Ca rezultat, încăperile amenajate în acest stil prezintă o schemă naturală subtilă și elegantă.

2. Folosește materiale naturale rafinate

La fel ca interioarele de pe coastă și plajă, mobilierul și decorul Hamptons se bazează pe materiale naturale. Însă, în timp ce alte stiluri de pe litoral sunt aspre și brute, interioarele elegante Hamptons preferă materialele naturale finisate și rafinate. Aceste piese ridică materialele naturale la un nivel de lux. Rezultă un stil șic contemporan. Poți alege podele din lemn de culoare deschisă, lenjerie de pat țesută delicat, mobilier modern din ratan și țesătură și piatră rafinată. Un astfel de interior nu necesită prea mult decor.

3. Amenajează spațiul pentru conversație

Locuințele din Hamptons sunt menite pentru distracție. Așadar, asigură-te că optezi pentru o schemă de amenajare care încurajează conversația și socializarea. De exemplu, alege o pereche de canapele tapițate din pluș, tabureți la modă și fotolii generoase, de accent, pentru a crea un decor perfect. Lasă suficient spațiu între scaune pentru a permite mișcarea liberă, dar menține aranjamentul suficient de apropiat, pentru a oferi spațiul perfect pentru discuții. Dacă dispui de spații mari, le poți separa în zone cu ajutorul covoarelor.

4. Amplifică luxul confortabil

Confortul la cele mai înalte standarde face ca interioarele în stil Hamptons să fie de neuitat. De fapt, un interior decorat în acest stil este incomplet fără canapele supradimensionate și perne adânci. Nu doar dimensiunea contează, ci și cantitatea și calitatea. Scaunele și mobilierul are rame rotunjite, ceea ce le face să arate opulent și mai primitor. Un astfel de interior se bazează pe echilibrul dintre confort și decorațiuni pentru a crea un aspect luxos demn de admirat. În plus, covoarele oferă un plus de confort, iar scaunele sunt adeseori prevăzute cu extra perne.

5. Creează un paradis interior

Plantele luxuriante din jardiniere frumoase sunt unul dintre principalele elemente care creează luxul specific locuințelor din Hamptons. Cu cât plantele sunt mai mari, cu atât mai bine. De exemplu, un copac uimitor de interior nu doar îmbunătățește calitatea aerului din locuință, ci și evidențiază dimensiunea camerei. Iar la fel de important ca dimensiunea plantelor este și numărul acestora. Alege o selecție de plante de interior care chiar pot evidenția luxul încăperii. Mai presus de orice, interioarele amenajate în acest stil sunt îngrijite și rafinate, nu doar confortabile.

6. Include aplice de accent

Spațiile luminoase și încăpătoare sunt specifice unui interior Hamptons. Se recomandă numeroase surse de lumină, subtile, pentru a adăuga straturi de lumină. Corpurile de iluminat sunt practice și totodată, au scop ornamental. Aplicele sunt favorite în decorul Hamptons, datorită designului lor. Ele subliniază detaliile arhitecturale și luminează ușor interiorul. Combinate cu întrerupătoare pentru setarea intensității, acestea pot reduce luminozitatea, pentru a crea un cadru intim.

7. Alege modele elegante

Modelele specifice acestui stil sunt romantice și elegante. Înlocuiește culorile strălucitoare și imprimeurile moderne cu modele geometrice sau brocart. Poți combina tapițeria și pernele. De exemplu, o culoare solidă combinată cu o canapea în dungi și perne cu model organic creează un aranjament echilibrat.

8. Încheie cu decorul în stil Hamptons de lux

Stilul Hamptons de amenajare modernă se concentrează pe piese de calitate înaltă amplasate în jurul camerei. Scopul este acela de a adăuga o notă de sofisticare, în timp ce se menține ușurința unei case de plajă. Așadar, când îți amenajezi locuința în stil Hamptons, alege piese care aduc valoare interiorului. O oglindă decorativă unică, draperii fluide și piese moi de mobilier reprezintă alegeri excelente pentru a obține acest stil. Sunt binevenite și lucrările alese de artă, dar menține-le la minimum, întrucât pereții albi sau deschiși sunt mai de impact în acest stil.

Ție cum ți se pare acest stil de amenajare? Ți-ar plăcea o locuință în stil Hamptons?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0