Cum alegi culoarea pentru canapea sau colțar?

9 întrebări la care să răspunzi înainte să cumperi mobilă

Atunci când decizi să cumperi mobilă, totul pare simplu la început. Știi exact ce vrei, fie că este vorba despre mobilarea întregii locuințe sau înlocuirea unor piese de mobilier. Totuși, cumpărarea mobilei nu este atât de ușoară pe cât ai putea crede. Pentru a te asigura că faci alegerile cele mai potrivite, este esențial să îți răspunzi la câteva întrebări. Ți le vom prezenta în acest articol, alături de câteva recomandări care să te ajute atunci când cumperi mobilă.

1. Înțelegi pe deplin dimensiunea spațiului de care dispui?

Regula de bază atunci când cumperi mobilă este să ții cont de dimensiunile spațiului de care dispui. De exemplu, un covor prea mic va distruge aspectul final al camerei, la fel cum o canapea împinsă până în colț pentru a face loc unei alte piese de mobilier va da un aspect înghesuit și neplăcut. Designerii de interior recomandă realizarea unui plan pentru mobilare, care să te ajute să înțelegi cum poți mobila încăperea în funcție de spațiul disponibil.

2. Ce ai cu adevărat nevoie și ce îți dorești?

Designerii de interior recomandă să creezi o listă cu piesele de mobilier de care ai cu adevărat nevoie și să stabilești priorități. Concentrează-te la a cumpăra la început ce ai mai mare nevoie, cum este masa de dining, mai degrabă decât să le lași pe acestea la urmă. Ai nevoie de un loc unde să stai să mănânci și unde să dormi, în schimb poți trăi fără obiecte decorative.

3. Când cumperi mobilă, care sunt piesele pe care trebuie să le cumperi primele, și pe care le lași la urmă?

Dacă începi prin a cumpăra o pernă decorativă, așteptându-te să mobilezi ulterior camera în funcție de ea, s-ar putea să ai parte de un adevărat dezastru. Experții recomandă să cumperi întâi piesele mari de mobilier, urmând să cumperi la final obiectele de decor și piesele care reprezintă detaliile de finisaj.

4. Te grăbești să cumperi mobilă doar să știi că ai încheiat odată acest proces?

Știm că îți dorești să vezi totul aranjat și să ajungi în momentul în care te poți relaxa în voie în locuința ta proaspăt mobilată. Cu toate astea, este important să acorzi atenție detaliilor atunci când cumperi mobilă. Conform experților, este mai bine să amâni achiziționarea unei piese de mobilier sau a unui obiect pentru o perioadă, până găsești modelul de care ai nevoie sau care îți place.

5. Cumperi o piesă de mobilier doar să dai un aspect mai plăcut uneia care nu îți place?

Nu este deloc recomandat să cumperi o măsuță de cafea de care nu ești pe deplin mulțumit doar pentru că ți se pare că ar putea da un aspect mai plăcut canapelei care nu îți place. Dacă ai o astfel de piesă care nu îți place, înlocuiește-o și cumpără piese de mobilier care îți sunt pe plac.

6. Unde poți să combini diverse culori și modele îndrăznețe?

Chiar dacă obișnuiești să admiri folosirea diverselor culori și modele îndrăznețe într-o amenajare, este bine să ai grijă când vine vorba de astfel de obiecte. În cazul în care ești la început în ale amenajării, este recomandat să faci mici combinații de culori și modele pe canapea sau pe pat.

7. Este schema de culori potrivită pentru starea pe care vrei să o transmită camera?

Nuanțele de gri și negru sunt șic și dramatice, însă în cantitate prea mare, pot crea un aspect posomorât al camerei. De cealaltă parte, culorile luminoase și deschise pot da impresia unui spațiu vesel, însă prea mult alb poate strica aspectul, iar prea multe culori pastelate pot da impresia unui spațiu mult prea feminin. Așadar, ai grijă ce culori alegi atunci când amenajezi încăperea, pentru a te asigura că obții aspectul dorit pentru fiecare încăpere.

8. Piesele pe care le alegi când cumperi mobilă își merită investiția?

Scopul tău ar trebui să fie acela de a cumpăra doar mobilă de cea mai bună calitate pe care ți-o permiți. De exemplu, o canapea care acum pare ieftină s-ar putea dovedi a fi nu tocmai o afacere bună odată ce tapițeria va începe să se distrugă după doar un an de la achiziționare. Indiferent despre ce piese de mobilier este vorba, este recomandat să alegi mobilă cu o structură solidă.

9. Îți place cu adevărat piesa pe care ai ales-o?

Dacă nu ești pe deplin satisfăcut cu alegerea unei piese de mobilier, este cel mai bine să îți reconsideri opțiunea. Continuă să cauți până găsești piesa care te mulțumește complet.

Răspunde la aceste întrebări înainte să cumperi mobilă

Acestea sunt cele nouă întrebări la care trebuie să îți răspunzi înainte să cumperi orice piesă de mobilier pentru locuința ta. Răspunzând la ele, vei reuși să alegi doar acele piese care se potrivesc cu adevărat preferințelor și nevoilor tale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0