9 moduri de a alege culorile pentru o bucătărie modernă

Ideea de bază a unei bucătării moderne este ordinea. Totuși, dacă îți dorești să ai o bucătărie modernă, este bine să ții cont de diversele scheme de culori care te vor ajuta să obții aspectul la care ai visat. În continuare, îți vom prezenta nouă moduri pentru a alege culorile care sunt perfecte pentru a amenaja o bucătărie modernă.

1. Creează contrast pentru a avea o bucătărie modernă

Bucătăriile moderne se axează pe contrast vizual, în special în ceea ce privește dulapurile, rafturile, blaturile și corpurile de iluminat. Poți alege modalitatea prin care să creezi contrast. De exemplu, poți combina dulapurile albe cu blaturile de bucătărie în culori închise. De exemplu, dacă pereții și dulapurile sunt de aceeași culoare, blatul de bucătărie într-o culoare contrastantă va da un plus de efect aspectului final al bucătăriei.

2. Găsește echilibrul în paleta de culori aleasă

Atunci când vine vorba despre scheme de culori, există o regulă cunoscută drept 70/20/10. În primul rând, trebuie să găsești culorile cu care vrei să lucrezi pentru amenajarea bucătăriei. Apoi, alege culoarea principală, care va fi folosită în 70% din spațiu. Adaugă o culoare cu accent mai dramatic în 10% din spațiu, iar a treia culoare alege-o astfel încât să fie în echilibru cu primele două și să fie utilizată pentru 20% din spațiu.

3. O bucătărie modernă ține cont de psihologia culorii

Știai că fiecare culoare inspiră o anumită stare de spirit? Ei bine, gândește-te la starea pe care îți dorești să ți-o inspire bucătăria ta. Este ea menită să te energizeze și să te inspire? Sau îți dorești mai degrabă un spațiu relaxant și înviorător? Ține cont de acest lucru atunci când alegi schema de culori pentru bucătărie. De exemplu, nuanțele calde de roșu și galben sunt energizante și stimulează apetitul, în timp ce nuanțele reci de albastru și verde sunt calmante și ajută la concentrare.

4. O schemă de culori monocromă este perfectă pentru o bucătărie modernă

O schemă de culori monocromă reprezintă mai mult decât doar alb și negru. Monocromia poate implica și culori precum albastru, verde sau roz, de exemplu. Totuși, important este să folosești diverse nuanțe – deschis și închis – ale culorii selectate. Cheia succesului unei palete monocrome de culori este contrastul.

5. Bazează-te pe roata culorilor pentru a alege schema de culori pentru bucătăria ta

Dacă îți dorești să obții o bucătărie care atrage privirile, îți recomandăm să optezi pentru culori amplasate opus una față de cealaltă pe roata culorilor, adică să alegi culori complementare. De exemplu, pentru o bucătărie modernă poți alege albastru și portocaliu, care este o pereche de culori mai puțin tradițională.

6. Optează pentru culori saturate

Deși culorile neutre sunt întotdeauna o alegere bună pentru o bucătărie modernă, tonurile de bijuterie au devenit tot mai populare în ultimii ani. Așadar, pentru a avea bucătăria amenajată modern, poți experimenta cu scheme de culori mai închise, saturate. Culorile pastelate nu sunt tocmai recomandate pentru bucătăria în stil modern, însă poți opta pentru culori mai moi, care se potrivesc de minune cu cele închise.

7. Include finisaje reflectorizante pentru o bucătărie modernă

Este perfect în regulă să adaugi puțină eleganță unui spațiu modern, astfel că finisajele cromatice, alama lustruită și alte suprafețe reflectorizante sunt tot mai populare în bucătărie.

8. Îndrăznește să adaugi o pată de culoare

În prezent, pentru a accentua aspectul bucătăriei, se folosesc plăci de faianță supradimensionate, de exemplu. Însă poți accentua aspectul modern și adăugând o pată de culoare, într-o nuanță diferită de cele folosite pentru amenajarea bucătăriei. Un alt mod prin care poți adăuga o pată de culoare este să optezi pentru dulapurile de jos și cele suspendate în culori diferite.

9. Lemnul este apreciat într-o bucătărie modernă

Chiar dacă îți dorești o bucătărie modernă, poți opta pentru elemente naturale, cum ar fi mobilier din lemn sau cu finisaje din lemn artificial. Materialul natural are abilitatea de a încălzi finisajele reci, oferind totodată un contrast vizual perfect. Iar dacă optezi pentru piese de mobilier din lemn natural, poți crea contrast cu ajutorul accentelor cum sunt ratanul, piatra, mineralele sau pielea.

Așadar, iată câte posibilități există pentru a crea o bucătărie modernă fără prea mult efort. Pe tine care dintre aceste metode te tentează?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0