9 trucuri pentru a transforma un spațiu mic într-unul stilat

9 trucuri pentru a transforma un spațiu mic într-unul stilat

Multe persoane locuiesc în case sau apartamente de mici dimensiuni. Tocmai din acest motiv și pentru că tot mai mulți oameni au început să realizeze potențialul locuințelor mici, profesioniștii în domeniu vin periodic cu recomandări și idei pentru a transforma spațiile mici în spații eficiente și stilate. Despre acest aspect vom discuta astăzi și îți vom prezenta 9 trucuri pentru a transforma un spațiu mic într-unul stilat și funcțional.

1. Când ai un spațiu mic, agață plantele

Atunci când ai un spațiu mic, poți avea tendința să spui că nu ai unde să pui câteva ghivece cu plante sau flori. Ei bine, într-adevăr, să le amplasezi pe jos ar putea fi dificil, însă există soluții. Poți agăța ghivecele de pereți sau tavan, astfel încât să nu ocupe spațiul de care ai nevoie.

2. Alege culori deschise în spațiile mici

Nu este necesar să optezi pentru o paletă complet albă, însă poți alege culori deschise, cum ar fi gri deschis, albastru deschis sau verde mentă. Este recomandat să alegi o paletă de culori deschise pentru spațiile mici, deoarece aceste culori vor da impresia unul spațiu mai mare. În general, culorile închise dau impresia de spațiu redus, mai ales dacă încăperea respectivă este de dimensiuni mici.

Pentru a evita ca încăperea să devină ternă prin folosirea unei palete deschise de culori, este recomandat să adaugi anumite texturi, care să creeze un plus de stil.

3. Într-un spațiu mic, folosește spațiul de pe pereți

Cu siguranță ai spații neutilizate pe perete. Le poți valorifica prin amplasarea unor corpuri de mobilier suspendate sau a unor rafturi fixate pe perete. De asemenea, poți opta pentru piese înalte de mobilier, cum ar fi o bibliotecă înaltă, până aproape de tavan. Acestea vor crea impresia unei încăperi mai înalte.

4. Dacă ai un spațiu mic în bucătărie, alege o masă mică

Dacă ai un spațiu mic, renunță la ideea de a lua o masă pentru 12 persoane. În schimb, optează pentru o masă mică, subțire și elegantă, care necesită spațiu limitat. Sau poți opta chiar pentru o masă rotundă sau ovală, întrucât lipsa colțurilor te ajută să salvezi spațiu.

5. Fixează-ți televizorul pe perete

Comodele pentru TV sau orice altă piesă de mobilier utilizată pentru a susține televizorul ocupă spațiu. De aceea, este recomandat ca, atunci când dispui de un spațiu mic, să optezi pentru fixarea televizorului pe perete. Astfel, poți renunța la comoda pentru TV și să eliberezi o mulțime de spațiu în cameră.

6. Investește în iluminare corespunzătoare

Cu cât este mai întunecoasă o cameră, cu atât mai mică și mai sumbră va părea. De aceea, este necesar să asiguri o iluminare corespunzătoare a spațiului, pentru a da impresia de mai mare.

7. Folosește mobilier cu picioare într-un spațiu mic

Faptul că se vede cât de mult posibil din podea face ca încăperea să pară mai spațioasă. Acesta este unul dintre motivele pentru care mobilierul subțire, modern, scandinav sau minimalist este încă la modă. Mobilierul cu picioare lasă la vedere o bună parte din podea. În plus, este recomandat să nu împingi niciodată mobilierul până în perete, deoarece este bine să îi lași puțin „spațiu pentru respirat”, astfel încât totul să pară mai spațios.

O altă recomandare pentru locuințele mici este să optezi pentru mobilier pliabil, pe care îl poți depozita într-un loc ascuns vederii.

8. Optează pentru piese transparente

Mobilierul din sticlă sau materiale transparente creează iluzia de spațiu mare și aerisit. Așadar, dacă ai un spațiu mic, este recomandat să optezi pentru piese de mobilier transparente.

9. Folosește oglinzi dacă ai un spațiu mic în locuință

Dacă dispui de un perete liber într-un spațiu mic, atunci este recomandat să îl folosești pentru a amplasa o oglindă. Aceasta va crea iluzia unei încăperi spațioase. În plus, dacă oglinda reflectă lumina naturală, iluzia creată va fi și mai de efect.

Tu folosești astfel de trucuri pentru a transforma un spațiu mic într-unul funcțional și stilat? Ce alte asemenea trucuri cunoști, care să te ajute să dai impresia unei încăperi mai spațioase?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0