Alege mobila de bucătărie urmând câteva recomandări

Bucătăria este inima oricărei locuințe și din acest motiv este esențial să fie mobilată cu atenție. Este necesar ca acest spațiu să fie cât mai confortabil și primitor. Amenajarea bucătăriei este un subiect esențial, iar pentru a avea o bucătărie cât mai bine amenajată este important să alegi cu atenție mobila de bucătărie. Aceasta este necesar să combine în mod optim elementele de design cu funcționalitatea. În acest articol ne propunem să îți oferim câteva recomandări de care este bine să ții cont în alegerea mobilierului potrivit pentru bucătărie.

Alege mobila de bucătărie în funcție de forma pe care vrei să o obții în bucătărie

În funcție de spațiul din bucătărie și de cum este acesta distribuit, există diverse forme de amenajare a mobilierului de bucătărie. Iată care sunt principalele forme de amenajare:

Bucătăria cu insulă. Această variantă este ideală pentru bucătăriile extrem de spațioase. Insula este utilă dacă îți dorești să petreci timp cu familia în timp ce gătești. În plus, aceasta poate deveni și dining, bar, sau un mod perfect prin care să separi bucătăria de camera de zi, de exemplu.

Bucătăria cu mobilă amenajată în paralel. Aceasta este perfectă pentru o bucătărie în care ușa și geamurile sunt amplasate pe pereți paraleli. Astfel, mobila de bucătărie este și ea amplasată pe ceilalți doi pereți paraleli.

Bucătăria pe un singur perete. Acest stil de amenajare a bucătăriei se potrivește pentru spațiile foarte mici și se obține prin amplasarea mobilei de bucătărie pe un singur perete. Acest stil de amenajare a mobilei dă impresia de spațiu aerisit și de loc mai mult.

Bucătăria în formă de L. Acest stil de amenajare presupune amplasarea mobilei de bucătărie pe doi pereți alăturați, astfel că rezultă o formă de L.

Bucătăria în formă de U. Această bucătărie are mobila de bucătărie amplasată pe trei pereți. Este un stil ideal pentru familiile numeroase, unde este necesar un spațiu de depozitare suplimentar și unde se întâmplă adeseori ca două persoane să gătească simultan.

Alege mobila de bucătărie în funcție de nevoile tale

Un alt aspect pe care să îl iei în considerare atunci când alegi mobila de bucătărie este nevoia pe care o ai în acest sens. De exemplu, dacă obișnuiești să gătești mult, este important să ai o bucătărie cât mai funcțională posibil. În acest caz, este necesar să ai cele cinci spații necesare de lucru: zona de aprovizionare (dulapuri), zona de depozitare (frigiderul), zona de curățare (chiuveta), zona de pregătire (blatul) și zona de gătit (plita/aragazul și cuptorul).

Ține cont de distanțele de siguranță atunci când alegi mobilierul pentru bucătărie

Pentru a beneficia de cât mai mult confort atunci când lucrezi în bucătărie, este necesar să alegi înălțimea mobilei în funcție de înălțimea ta. Distanța dintre blat și cot nu trebuie să fie mai mare sau mai mică de 13-17 cm. În ceea ce privește distanțele de siguranță pe care este bine să le respecți, iată care sunt acestea:

  • Distanța dintre frigider și aragaz este bine să fie de aproximativ 40 cm.
  • Este recomandat ca între aragaz și chiuvetă să fie o distanță de aproximativ 60 cm.
  • Distanța dintre baza hotei și aragaz este bine să fie de aproximativ 65-70 cm.

Ține cont de aceste recomandări atunci când alegi mobila de bucătărie și cu siguranță vei reuși să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0