Amenajare în stil scandinav în 7 pași simpli, mobilarea locuinței

Amenajare în stil scandinav în 7 pași simpli

Dacă preferi un design minimalist, atunci cu siguranță o să îți placă să îți amenajezi locuința în stil scandinav. Acest stil de amenajare este unul prietenos, cald și mai plăcut decât stilul minimalist. În plus, este ușor de obținut, astfel că nu ai nevoie să apelezi la un profesionist pentru a-ți amenaja locuința într-un stil scandinav. În continuare, îți vom arăta cum îl poți obține, în doar șapte pași simpli.

1. Concentrează-te pe culori neutre pentru un stil scandinav

Nuanțele neutre și cele pământii sunt cele care alcătuiesc majoritatea schemelor de culori în stilul scandinav. De exemplu, pentru pereți, podele și chiar piese de mobilier, poți opta pentru nuanțe moi de gri, alb, maro și bej. Poți folosi roșu aprins și albastru pentru diverse obiecte de decor, pentru a adăuga un plus de culoare și textură amenajării.

2. Pentru o amenajare în stil scandinav, folosește materiale textile calde

Țările scandinave, cum sunt Danemarca, Suedia, Norvegia și Islanda, sunt țări destul de reci. Tocmai din acest motiv, în acest stil scandinav se utilizează textilele calde, în special cele cu texturi confortabile. Așadar, pentru o locuință amenajată în stil scandinav, poți opta pentru pături groase din lână și covoare confortabile, din lână sau piele de oaie, întrucât acestea conferă locuinței un aspect cald și primitor.

3. Alege accente de decor subtile

Deși nu este atât de „mai puțin este mai mult” precum este stilul minimalist, și stilul scandinav se axează pe simplitate. Tocmai din acest motiv este recomandat să alegi accente de decor care au designuri simple și, totuși, adaugă detaliu și farmec spațiului. De exemplu, poți opta pentru perne decorative cu modele pentru canapea, pereți zugrăviți în culori care se remarcă, un perete focal cu tapet cu un imprimeu geometric subtil sau altele asemenea.

4. Pentru un stil scandinav, combină lemnul cu finisajele metalice

Zona scandinavă este bogată în zone forestiere, astfel că locuitorii scandinavi obișnuiesc să includă elemente din lemn în casele lor. Așadar, dacă îți dorești o locuință în stil scandinav, este recomandat să adaugi diverse piese de mobilier din lemn, cum ar fi o măsuță de cafea, scaune, masa din dining sau alte astfel de obiecte din lemn. Totuși, asigură-te că echilibrezi aspectul de lemn cu finisaje metalice, cum ar fi corpuri de iluminat, aparatele de bucătărie și lămpile de birou.

5. Adaugă elemente naturale

Elementele naturale din interior te ajută să înfrumusețezi locuința și să îmbunătățești cantitatea de culoare din casa ta. Este specific stilului scandinav să adaugi plante și flori proaspete oriunde este posibil sau necesar. Totuși, ai grijă să nu exagerezi. De exemplu, în funcție de cât de mare este o încăpere, poți opta pentru 2-3 ghivece de plante presărate în spațiu. Evită să alegi ceva care este prea colorat sau mare.

6. Alege perdele cât mai ușoare pentru a completa amenajarea în stil scandinav

În majoritatea țărilor scandinave, în special în cele situate la nord, este foarte puțină lumină naturală pe timp de iarnă. Din acest motiv, geamurile sunt acoperite la minimum, pentru a nu bloca puțina lumină din a pătrunde în interior. Pentru a completa amenajarea în stil scandinav, optează pentru perdele din țesături ușoare, cum ar fi perdelele transparente sau în culori neutre, cum ar fi alb sau gri.

7. Gândește-te la formă și funcționalitate

Mobilierul în stil scandinav se remarcă din diverse motive, iar liniile curate de design reprezintă unul dintre motive. Mesele, scaunele, canapelele și alte obiecte de mobilier sau decor trebuie să aibă un design modern, cu margini netede și rotunjite. De asemenea, stilul scandinav este caracterizat de utilizarea inovatoare și funcțională a spațiului, prin piese de mobilier cu compartimente de depozitare încorporate, rafturi de perete dispuse pe mai multe niveluri sau alte astfel de piese care se concentrează pe formă și funcționalitate.

Așadar, iată cât de ușor poți obține o locuință amenajată în stil scandinav. Ție îți place acest stil de amenajare? Ai reușit să îl incluzi în locuința ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0