Amenajarea unui living lung și îngust în 5 pași

Ai un living lung și îngust? Deși acest lucru s-ar putea să te sperie în ceea ce privește mobilarea, trebuie să știi că există câteva trucuri pe care le poți utiliza pentru a crea impresia de spațiu. Poate ești tentat să lipești mobilierul de perete în speranța de a face loc, însă acest lucru va obține tocmai efectul opus, adică va lungi și îngusta și mai mult livingul. În continuare, îți arătăm cum să amenajezi un living lung și îngust în doar 5 pași.

1. Într-un living lung și îngust, este recomandat să creezi un pasaj de trecere

Dacă ai un living lung și îngust, există câteva trucuri de amenajare pe care le poți folosi pentru a crea o cale facilă de acces în cameră. Începe prin a amenaja o zonă de stat pe o parte a unui perete lung. De exemplu, amplasează o canapea lângă perete și două fotolii îndreptate spre canapea, pentru a crea un pasaj de trecere prin spatele fotoliilor. Astfel vei crea impresia unui spațiu aerisit.

2. Evită să lipești mobilierul de pereți

Dacă lipești mobila de living de un perete lung, vei reuși doar să evidențiezi și mai mult lungimea peretelui din living. Amplasează mobila departe de perete, cum ar fi să creezi zona de stat jos în centrul camerei. Chiar dacă sunt doar câțiva centimetri distanță între mobilă și perete, acest lucru va crea o zonă de relaxare confortabilă, care va asigura totodată două căi de acces.

3. Optează pentru piese de mobilier rotunjite

Pentru amenajarea unui astfel de living, este recomandat să optezi pentru piese de mobilier rotunjite. De exemplu, amplasează o măsuță de cafea rotundă sau un taburet rotund între fotolii și canapea. Pentru a distrage atenția de la liniile orizontale drepte, poți utiliza corpuri de iluminat tip bulb, oglinzi sau tablouri rotunde.

4. Când ai un living lung și îngust, este recomandat să împarți spațiul

Dacă livingul tău este foarte lung, este recomandat să iei în considerare împărțirea sa în două zone separate. Poți amenaja două zone de stat sau una de stat, iar a doua pe post de birou sau dining. Profită din plin de tot spațiul de care dispui și oferă-i funcționalitate. Este recomandat să folosești covoare pentru a delimita fiecare zonă, oferind astfel impresia de delimitare.

5. Folosește linii verticale pentru a maximiza zonele dintr-un living lung și îngust

Pentru a distrage atenția de la lungimea camerei, este recomandat să te concentrezi pe înălțimea sa. Poți face asta amplasând o bibliotecă în living, întrucât aceasta va lungi zonele verticale și va elimina aspectul de îngust. Alege draperii din tavan până în podea, de preferat cu linii verticale, pentru a crea iluzia de înălțime. În plus, poți decora pereții cu picturi și poze agățate mai aproape de tavan.

Iată cum, în doar cinci pași simpli, poți transforma un living lung și îngust într-unul confortabil și cu aspect plăcut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0