Amenajarea unui living minimalist în 4 pași

Stilul minimalist este extrem de popular. El se referă la simplitate, la includerea elementelor strict necesare, fără a aglomera spațiul. În cadrul stilului minimalist, se pune accentul pe piesele esențiale. În articolul de azi îți arătăm cum poți amenaja un living minimalist în doar 4 pași.

1. Pentru un living minimalist, elimină din decorațiuni

Primul pas pentru a amenaja un living minimalist îl reprezintă eliminarea unora dintre elementele decorative din încăpere. Îți place să ai multe elemente decorative, în special de mici dimensiuni? Ei bine, trebuie să știi că acestea nu se potrivesc în stilul minimalist. Așadar, elimină cât mai multe dintre aceste elemente decorative, pentru a face ca livingul să nu pară încărcat și aglomerat. Este recomandat să păstrezi doar decorațiunile esențiale, pe care le vrei în living cu orice preț.

2. Dimensiunile sunt esențiale într-un living minimalist

În stilul minimalist, este esențial să ții cont de dimensiunile livingului, precum și de cele ale mobilierului și pieselor decorative. Este recomandat să eviți să folosești doar piese de mobilier de dimensiuni mici, întrucât acestea vor încărca prea tare livingul. Combină dimensiunile, suplimentând piesele de mici dimensiuni cu piese mai mare. De exemplu, este ideal să optezi pentru un colțar în formă de L, pe care să îl combini cu piese mici.

3. Asigură-te că potrivești toate elementele din living

Una dintre caracteristicile principale ale stilului minimalist este crearea unui design unitar. Astfel, toate elementele din living trebuie să se îmbină. Se recomandă utilizarea unor piese simple, clasice și aflate în echilibru cromatic cu toate culorile din living.

4. Acordă atenție paletei de culori pentru a obține un living minimalist

Dacă îți place designul preponderent alb, poți opta pentru această variantă, incluzând aici pereți complet albi, un covor alb și o canapea crem. Numeroase persoane preferă această schemă de culori când amenajează un living minimalist, deoarece este un mod eficient de a crea un spațiu luminos și aerisit. În schimb, dacă nu dorești să optezi pentru o paletă albă de culori, poți asorta câteva piese albe de mobilier cu elemente de design în tonuri neutre. De exemplu, poți adăuga culori mai puternice prin intermediul unor picturi, a unui covor colorat sau a unui perete de accent.

Iată cât de simplu este să obții un living minimalist în doar patru pași!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0