Ce este și cum folosești mobilierul de accent în locuință

Cu siguranță ai tot întâlnit expresia de „mobilier de accent”. Dacă nu știi la ce se referă, stai fără grijă, pentru că îți vom spune noi. Iar pentru a te ajuta și a face totul să devină clar, îți vom spune și cum să folosești mobilierul de accent în locuința ta, pentru a obține efectul dorit.

Ce este mobilierul de accent?

Înainte de a te apuca să studiezi cum se utilizează mobilierul de accent în locuință, este esențial să știi ce este acesta. Mobilierul de accent se referă la o piesă de mobilier care iese în evidență. Poate să se evidențieze prin stil, culoare sau modul în care este confecționată. Piesele de mobilier de accent te ajută să completezi aspectul încăperii. Este important de menționat faptul că acest mobilier nu trebuie neapărat să aibă funcționalitate, întrucât se folosește în primul rând pentru valoarea sa estetică, devenind astfel un obiect decorativ inedit.

Scopul mobilierului de accent este acela de a-i oferi încăperii respective un aspect deosebit, care atrage privirile și îi dă o notă definitorie încăperii în care este amplasat. Desigur, poți găsi și mobilier de accent funcțional, ceea ce este chiar mai bine.

Cum folosești mobilierul de accent în locuință?

Există o mulțime de modele de mobilier de accent. Totuși, nu este suficient să observi că o anumită piesă de mobilier de accent ți se potrivește ca stil și preferințe, sau se încadrează în bugetul de care dispui. Este necesar să acorzi o atenție deosebită modului în care folosești mobilierul de accent în amenajarea locuinței, pentru a te asigura că acesta se încadrează în încăpere și servește scopului pentru care a fost cumpărat. Iată, așadar, cum să folosești mobilierul de accent în locuință, pentru a obține efectul dorit.

Fotoliul cu design deosebit este ideal ca mobilier de accent

Când vine vorba de mobilier de accent, fotoliile sunt printre primele piese la care ne putem gândi. Poți opta pentru un model care se evidențiază printr-o culoare care atrage atenția, un stil deosebit sau o textură ieșită din comun. Poți accentua contrastul dintre fotoliu și celelalte piese de mobilier din încăpere folosind un fotoliu cu un design diferit de restul pieselor din cameră. De exemplu, dacă livingul tău este amenajat într-un stil contemporan, alege un fotoliu vintage.

Folosirea mobilierului de accent în hol

Deși adeseori ignorat când vine vorba despre amenajarea locuinței, holul este deosebit de important în stabilirea stilului unei locuințe. Este, de asemenea, locul ideal pentru utilizarea mobilierului de accent. De exemplu, dacă locuința ta este amenajată în stil modern, poți utiliza o masă tip consolă pe care să o amplasezi în hol. Este recomandat să alegi materiale și culori care atrag atenția cât mai ușor, dar care sunt de calitate. Masa tip consolă îți asigură aspectul dorit, precum și funcționalitate, întrucât îți oferă suficient spațiu de depozitare pentru diverse obiecte.

Măsuțele pot constitui foarte bine piese de accent în locuință

Măsuțele reprezintă o modalitate excelentă prin care să adaugi accent într-o încăpere. Există diverse modele care ies în evidență într-un mod sau altul, fie că prin materialul din care sunt confecționate, ori au un imprimeu atrăgător sau culori puternice. Alege măsuța în funcție de capacitatea sa de a servi drept mobilă de accent. Aceasta este recomandat să aibă un aspect deosebit, dar sunt și piese de mobilier funcționale și versatile, pe care le poți folosi în living și în dormitor.

Folosește piese de mobilier mari și impunătoare

Cel mai ușor de utilizat drept mobilier de accent sunt piesele de mari dimensiuni, deoarece fiind impunătoare prin dimensiune, acestea atrag atenția oricum. Așadar, profită de acest aspect și alege o piesă de mobilier care accentuează și mai mult încăperea. De exemplu, dacă încăperea este în nuanțe neutre, poți alege o mobilă într-o culoare veselă și îndrăzneață, care atrage imediat atenția. Dacă ai deja culori vii în încăpere, poți opta pentru o piesă de mobilier într-o culoare neutră sau pastelată. Când alegi mobilierul de accent, este esențial să ții cont de faptul că acesta trebuie să se diferențieze de restul mobilierului.

Când vine vorba de mobilierul de accent, poți conta pe masă

Masa de dining reprezintă o alegere importantă atunci când îți dorești să folosești o piesă de mobilier de accent. Alege un model care iese în evidență prin culoare, material și design. Dacă îți dorești mai multă funcționalitate, poți opta pentru o masă extensibilă. Poți să completezi aspectul cu scaune în culori vii și un covor pentru a oferi textură.

Tu ce piese de mobilier de accent ai folosi în locuința ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0