Cum alegi colțarul potrivit pentru livingul tău?

Într-un articol anterior am vorbit despre cinci motive pentru care merită să alegi un colțar pentru livingul tău. Totuși, deși colțarul este o achiziție excelentă pentru locuință, există câteva criterii de care este recomandat să ții cont atunci când îl alegi. Asta deoarece un colțar este o achiziție pe termen lung, nu este o piesă pe care să o schimbi frecvent și, astfel, să îți fie indiferent dacă ai făcut o alegere bună sau nu.

Pentru a alege colțarul perfect pentru tine și locuința ta, este necesar ca acesta să îndeplinească anumite cerințe. Colțarul trebuie să fie rezistent, practic, util și să asigure tot confortul posibil. În continuare, îți vom arăta care sunt principalele criterii de care este bine să ții cont atunci când alegi un colțar pentru livingul tău.

Alege colțarul în funcție de material

Una dintre prioritățile tale atunci când alegi un colțar se referă la materialele din care este fabricat acesta. Materialele utilizate pentru colțar fac diferența între unul care rezistă doar câțiva ani și altul care rezistă pe o perioadă mai îndelungată. Cu cât materialele utilizate sunt mai bune, cu atât colțarul este mai rezistent și mai confortabil.

  1. Cadrul colțarului

Cadrul reprezintă piatra de temelie a colțarului. Dacă acesta este dintr-un material de calitate inferioară, colțarul nu va rezista prea mult timp. Este recomandat să optezi pentru un colțar cu cadru din lemn masiv.

  • Șezutul colțarului

Șezutul colțarului trebuie să fie și rezistent, dar și confortabil, în același timp. Există colțare cu șezut din arcuri, din burete sau din perne – cu puf sintetic sau cu pene naturale. Este recomandat să alegi colțarul cu un șezut și spătar care să îți asigure confortul, fără a fi prea tari. Cele mai confortabile sunt cele care au perne din puf și pene de gâscă.

  • Tapițeria colțarului

Tapițeria trebuie să fie rezistentă și plăcută la atingere. Materialul exterior al colțarului trebuie să fie rezistent la uzură, la pete și să fie prietenos cu pielea, ceea ce înseamnă că materialul trebuie să nu zgârie și să nu transpire, de exemplu. Materialele sintetice sunt mai ușor de curățat, iar cele naturale sunt mai plăcute. Așadar, ține de preferințele tale pentru care dintre aceste variante optezi.

Alege colțarul în funcție de necesități

Este esențial să alegi un colțar util și practic. Pentru asta, este necesar să ții cont de forma acestuia. Poți alege între un colțar fix și unul extensibil, iar alegerea ține de nevoile tale.

Colțarul fix poate fi utilizat ca pat doar pe latura sau laturile sale. Nu are un sistem de extindere care să îți permită să-l transformi într-un pat generos.

Colțarul extensibil îți oferă posibilitatea de a-l transforma într-un pat, la nevoie. Este o soluție excelentă atunci când ai un living mic sau chiar un apartament de dimensiuni reduse și ai nevoie de un pat suplimentar. Așadar, spre deosebire de colțarul fix, cel extensibil are și funcție de canapea, dar și de pat.

Poți alege în funcție de forma colțarului

Forma colțarului joacă un rol important, deoarece influențează gradul de confort pe care acesta îl oferă, precum și modul de amenajare a livingului. Iată care sunt formele între care poți alege:

Colțar în L. Acesta este cel mai întâlnit model. Este prevăzut, în partea dreaptă sau stângă a canapelei cu o latură mai lungă, de tip șezlong. Astfel, poți sta confortabil, exact ca într-un pat. Dacă îți dorești un colțar cu adevărat practic, pe care să îl poți așeza cum vrei în livingul tău, optează pentru un colțar în L cu latură reversibilă. Modelul cu latură reversibilă îți permite să muți „șezlongul” colțarului în stânga sau în dreapta, în funcție de cum ai nevoie pentru a-l include în livingul tău.

Colțar în U. Acest model este deosebit de confortabil, deoarece are extensie în ambele părți, atât în dreapta, cât și în stânga. Având ambele laturi disponibile pentru a fi utilizate sub formă de pat, este un model preferat de familii.

Colțar modular. Acest model este extrem de practic, deoarece îți permite să organizezi și să aranjezi colțarul așa cum dorești sau cum ai nevoie. Este format din mai multe părți, care pot fi schimbate între ele. În general, colțarele modulare sunt foarte mari și costisitoare, astfel că sunt recomandate pentru un living spațios.

Colțar reclinat. Există modele de colțar care includ o secțiune care se poate reclina. Aceste modele sunt mai costisitoare și, deși se pot dovedi extrem de confortabile, nu sunt practice pentru oricine. Colțarul reclinat conține anumite secțiuni, scaune în colțar, ale căror spătare se dau pe spate. În plus, aceste scaune din colțar pot fi ușor mutate spre înainte.

Alege colțarul ținând cont de dimensiuni

Este necesar să ții cont de dimensiuni atunci când alegi colțarul pentru livingul tău. Pentru a determina dimensiunile potrivite pentru colțar, este necesar să iei în considerare dimensiunile livingului, precum și numărul de persoane pentru care este necesar acesta. Colțarul trebuie să se încadreze perfect în living și să fie suficient de încăpător, în același timp.

Colțarele se găsesc într-o mare varietate de dimensiuni și există modele care pot acomoda de la 2 până la 5 persoane. De asemenea, există și modele mai spațioase, care pot acomoda chiar până la 8 persoane, însă acestea sunt foarte mari, astfel că necesită un spațiu mult mai mare în living.

Alege-l în funcție de stilul livingului

Un alt criteriu de care este important să ții cont în alegerea colțarului pentru living este stilul încăperii. Asigură-te că alegi un colțar care se potrivește cu schema de culori și cu decorul din livingul tău. Stilul colțarului trebuie să fie în armonie cu restul pieselor de mobilier din living.

Așadar, urmează aceste recomandări și vei alege colțarul potrivit pentru livingul tău. Este esențial să acorzi atenție materialelor din care este fabricat, formei colțarului, să ții cont de nevoile tale, de dimensiuni și de stilul livingului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0