Cum alegi culoarea pentru canapea sau colțar?

Cum alegi culoarea pentru canapea sau colțar?

Vrei să îți cumperi o canapea sau un colțar, acestea fiind printre cele mai importante piese de mobilier din locuință. Însă dincolo de criteriile esențiale pentru a alege o canapea sau un colțar, mai există un detaliu pe care trebuie să îl iei în considerare: culoarea. Despre alegerea unui colțar am vorbit într-un articol anterior. De data aceasta însă, îți vom arăta cum să alegi culoarea pentru canapea sau colțar.

Alegi o canapea sau un colțar în culoare deschisă sau închisă?

În primul rând, decide dacă îți dorești să alegi o canapea sau un colțar ca piesă de accent sau pentru a completa amenajarea în culori neutre. Odată ce ai decis asupra acestui aspect, este momentul să decizi dacă îți dorești să aibă o culoare deschisă sau una închisă. Pentru a decide mai ușor, te poți baza pe podea, întrucât aceasta va avea un impact puternic asupra modului în care sunt percepute nuanțele canapelei sau colțarului.

Este posibil ca o canapea sau un colțar să întunece aspectul camerei, motiv pentru care este bine să ții cont de culoarea podelei atunci când decizi ce culoare vrei să fie canapeaua sau colțarul. Dacă podeaua este închisă, evită să alegi o culoare închisă și pentru canapea sau colțar. Este bine să te asiguri că alegi o canapea sau un colțar cât mai vizibil, care să creeze o delimitare față de podea.

De exemplu, dacă podeaua este de culoare închisă și îți dorești ca și canapeaua sau colțarul să aibă o culoare închisă, poți amplasa între ele un covor de culoare deschisă, pentru a crea delimitarea vizuală.

Când vine vorba despre canapele și colțare în culori deschise, provocarea principală constă în faptul că se murdăresc mai ușor și petele sunt mai vizibile pe acestea. Dacă ai copii mici sau animale de companie, este recomandat să eviți canapelele și colțarele în culori deschise.

Ce culoare alegi pentru canapea sau colțar?

Ai decis dacă îți dorești o canapea sau un colțar în culoare deschisă sau închisă. Acum vine cu adevărat provocarea, și anume, alegerea culorii. În cazul în care nu îți dorești o canapea sau un colțar care să joace rolul unei piese de accent, atunci cea mai bună soluție o reprezintă culorile neutre, deoarece sunt versatile și ușor de integrat în stilul de amenajare al locuinței. În cadrul culorilor neutre sunt incluse culori precum bej, crem, gri și diverse nuanțe ale acestora. Culorile neutre nu trebuie să fie echivalente cu un aspect plictisitor, monoton. Poți de exemplu să alegi o canapea sau un colțar cu tapițerie texturată, în culori neutre, pentru a ieși în evidență.

Dacă, în schimb, îți dorești o altă culoare, poți alege canapeaua sau colțarul în orice culoare vrei, doar să acorzi atenție schemei cromatice din cameră, pentru a te asigura că se creează o atmosferă echilibrată și armonioasă.

Optează pentru detalii care se potrivesc cu canapeaua sau colțarul

Odată ce ai ales culoarea și nuanța pentru canapea sau colțar, este momentul să te gândești și la celelalte piese de mobilier sau elemente decorative pe care le vei folosi. Este recomandat să optezi pentru fotolii în același stil precum canapeaua sau colțarul, chiar dacă nu le alegi în aceeași culoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0