Cum alegi masa de dining în funcție de forma ei

Atunci când cauți o masă pentru dining, o poți alege în funcție de diverse criterii. Unul dintre aceste criterii de selecție pentru masa de dining constă în forma acesteia. Există, în mod obișnuit, patru tipuri diferite de mese de dining în funcție de forma lor. În continuare îți vom arăta care sunt acestea și cum să îți alegi masa potrivită, în funcție de forma pe care o are.

Masă de dining dreptunghiulară

Cea mai populară masă de dining este cea cu formă dreptunghiulară. Masa de dining dreptunghiulară este o alegere excelentă deoarece poate găzdui un număr mare de musafiri. Este ideală dacă diningul tău este dreptunghiular. Desigur, este necesar să te asiguri că alegi masa de dining dreptunghiulară și în funcție de dimensiuni, deoarece găsești modele care sunt pentru șase persoane și care sunt pentru doisprezece persoane, de exemplu.

Mesele dreptunghiulare ar putea fi o alegere mai puțin bună pentru spațiile mici, deoarece ocupă tot locul din încăpere. Dacă totuși îți dorești o masă de dining dreptunghiulară și ai un spațiu restrâns, poți înlocui scaunele cu bănci pe care să le poți ascunde sub masă atunci când nu sunt necesare.

Masa de dining pătrată

Masa de dining pătrată arată grozav într-o încăpere de aceeași formă. În plus, este perfectă în cazul în care ai la masă doar cel mult patru persoane. În cazul în care crezi că vei avea și musafiri, poți opta pentru o masă pătrată care poate fi extinsă la nevoie. O altă variantă este ca, la nevoie, să unești două mese pătrate pentru a obține mai mult spațiu pentru musafiri.

Unul dintre principalele avantaje ale mesei pătrate de dining este intimitatea pe care o oferă, amplasând persoanele aproape unele de altele, la o distanță potrivită pentru a purta o conversație plăcută, în liniște.

Masa de dining rotundă

Dacă ești în căutarea unei mese de dining versatile, atunci una rotundă este alegerea perfectă pentru tine. La fel ca masa pătrată, și cea rotundă este perfectă pentru întruniri mici, cu un număr limitat de persoane. În plus, masa de dining rotundă arată bine în orice încăpere, indiferent de forma ei.

Un avantaj pe care îl are acest tip de masă este faptul că le permite celor de la masă să se vadă și să converseze ușor între ei. Există și mese rotunde mari, care pot găzdui un număr mare de persoane, însă acestea pot da senzația de distanță celor așezați în jurul mesei.

Masă de dining ovală

Sursa foto: Pexels

Unul dintre principalele motive pentru care merită să alegi o masă de dining ovală este faptul că aceasta creează un aspect vizual unic, inedit. Deși o masă ovală are anumite similarități cu o masă dreptunghiulară, faptul că are marginile rotunjite dă impresia că ocupă mai puțin spațiu. Acest tip de masă oferă intimitate și flexibilitate.

Este o alegere excelentă atunci când ai nevoie să găzduiești mai multe persoane la masă în același timp și ai o încăpere cu spațiu redus.

Acestea sunt principalele patru tipuri de mese de dining, clasificate în funcție de forma pe care o au. Cu ajutorul acestor informații, poți de acum alege masa de dining potrivită spațiului de care dispui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0