șifonierul pentru dormitor

Cum alegi șifonierul pentru dormitor

Tocmai ai cumpărat o nouă locuință sau îți renovezi dormitorul și ai nevoie de mobilă nouă. Una dintre cele mai importante piese de mobilier pentru dormitor este șifonierul. Înainte de a alege șifonierul pentru dormitor, este esențial să știi cum să îl alegi, pentru a fi cel potrivit pentru tine și locuința ta. În continuare, îți arătăm cum să alegi șifonierul pentru dormitor, ținând cont de detaliile care sunt esențiale în alegerea unei astfel de piese de mobilier.

Ce dimensiune ar trebui să aibă șifonierul pentru dormitor?

În ceea ce privește alegerea șifonierului în funcție de dimensiune, alegerea îți aparține. Tot ce trebuie să ții cont privitor la dimensiunea șifonierului este ca aceasta să fie mai mică decât peretele, pentru ca șifonierul să încapă în dormitor. Măsoară cu atenție spațiul din dormitor, ținând cont și de celelalte piese de mobilier pe care le vei include. Atunci când alegi șifonierul pentru dormitor, este esențial să te asiguri că îți va rămâne suficient spațiu pentru a sta confortabil în fața lui atunci când sunt deschise ușile și sertarele. În cazul în care spațiul din dormitor este redus, poți opta pentru un șifonier cu uși glisante.

Alege șifonierul astfel încât să se asorteze cu restul pieselor de mobilier din dormitor

Chiar dacă nu achiziționezi un set de mobilier de dormitor, este important să te asiguri că șifonierul se asortează cu restul pieselor de mobilier din dormitor. Chiar dacă designul și nuanța diferă ușor, este important ca stilul să nu difere întru totul. De exemplu, dacă piesele de mobilier din dormitor sunt din lemn, alege un șifonier tot din lemn, sau dacă sunt din MDF, optează pentru un șifonier din MDF.

Ce fel de uși și câte uși ar trebui să aibă șifonierul pentru dormitor?

Așa cum am menționat anterior, dacă dormitorul este mic, este recomandat să optezi pentru un șifonier cu uși glisante, întrucât acesta îți oferă posibilitatea de a profita la maximum de tot spațiul de depozitare din interior, precum și de spațiul din dormitor.

Pentru un dormitor mic sau mediu, alegerea cea mai populară o reprezintă un șifonier cu uși duble. Într-un dormitor mediu spre mare, poți opta pentru un șifonier cu trei uși. Acesta îți asigură suficient spațiu de depozitare atât pentru haine, cât și pentru pantofi sau accesorii. Un șifonier cu trei uși este ideal pentru persoanele care au o garderobă vastă.

Dacă ai un dormitor de dimensiuni mari, cea mai bună alegere o reprezintă șifonierul cu patru uși. Acesta are suficient spațiu de depozitare pentru numeroase haine, pantofi și accesorii. Iar dacă dormitorul tău este foarte mare și ai un partener, atunci un șifonier cu cinci sau șase uși reprezintă alegerea ideală. Aici poți depozita nu doar haine, pantofi și accesorii, ci și prosoape și așternuturi.

Tu ce fel de șifonier alegi pentru dormitorul tău?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0