Cum să alegi măsuța de cafea pentru livingul tău?

Atunci când mobilezi locuința, s-ar putea să nu acorzi prea multă atenție alegerii măsuței de cafea. În comparație cu alte piese de mobilier, măsuța de cafea nu pare să joace un roș atât de important în mobilarea locuinței. Și, totuși, la o privire mai atentă, vei descoperi că o măsuță de cafea este o piesă esențială în locuința ta. Așadar, haide să vedem cum să îți alegi măsuța de cafea pentru a se potrivi spațiului, stilului tău de viață și necesităților tale.

Evaluarea spațiului

Primul pas în alegerea măsuței de cafea o reprezintă evaluarea spațiului. Aici, ai de urmat câteva recomandări simple, pentru a te asigura că măsuța de cafea se va potrivi în locuința ta.

1. Măsoară spațiul disponibil pentru măsuța de cafea

Măsoară spațiul disponibil, precum și spațiul preferat pentru amplasarea măsuței de cafea. Astfel, te asiguri că vei cumpăra o măsuță de cafea care să se potrivească în spațiul disponibil. Cu siguranță nu ai vrea să cumperi o măsuță de cafea care să fie mai mare decât spațiul disponibil.

Atunci când măsori spațiul disponibil pentru o măsuță de cafea, asigură-te că lași cel puțin 46 de centimetri între viitoarea măsuță și canapea, fotolii sau scaune, astfel încât să poți sta confortabil.

2. Măsoară înălțimea mobilierului

O regulă esențială este să aliniezi măsuța de cafea cu înălțimea canapelei, colțarului sau a scaunelor care vor înconjura măsuța.

3. Ține cont de schema de culori pentru a alege măsuța de cafea

Determină dacă încăperea are o schemă de culori specifică, în care măsuța de cafea va trebui să se încadreze. De exemplu, dacă ai doar culori naturale, o măsuță roz ar ieși mult prea tare în evidență.

Alege măsuța de cafea în funcție de nevoile locuinței și ale tale

Următorul pas include evaluarea nevoilor tale și ale locuinței. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont în alegerea unei măsuțe de cafea care să corespundă nevoilor tale.

1. Inspiră-te din măsuța de cafea pe care o ai deja

În cazul în care ai deja o măsuță de cafea și îți dorești să o înlocuiești, este important să analizezi care este rolul măsuței existente. O folosești pentru a depozita cărți și reviste? Sau o folosești ca o a doua masă pentru cină? Este spațiul unde aduni tot felul de obiecte? Indiferent de care este rolul ei, identificarea acestuia te va ajuta să alegi o măsuță de cafea potrivită, care să îndeplinească acest rol de acum încolo.

2. Identifică aspectele care au nevoie de o îmbunătățire

Dacă ai deja o măsuță de cafea, este momentul să identifici care sunt motivele pentru care îți dorești să o schimbi sau eventualele sale probleme/minusuri. Astfel, atunci când vei căuta o nouă măsuță de cafea, vei ști exact care sunt aspectele de care ai nevoie și cele pe care să le eviți. Dacă încă nu ai o măsuță de cafea, este important să identifici care sunt nevoile tale în materie de spațiu de depozitare și de utilizare a acestei măsuțe.

De exemplu, dacă măsuța ta actuală este în permanență acoperită cu tot felul de obiecte, ai putea prefera să investești într-o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare. Ai copii mici și îți e teamă că măsuța ar putea fi prea joasă astfel încât ei să se poată urca ușor pe ea? Este actuala măsuță prea mică sau prea departe și nu îți este confortabil să așezi ceașca de cafea pe ea? Orice astfel de detalii sunt important de luat în considerare atunci când alegi o măsuță de cafea pentru livingul tău.

3. Evaluează nevoile tale în ceea ce privește spațiul de depozitare

Unele măsuțe de cafea vin cu spațiu de depozitare inclus, sub forma unor sertare, rafturi, coșuri sau spații de depozitare ascunse sub blatul mesei. Decide ce tip de spațiu de depozitare preferi, bazându-te pe nevoile tale în ceea ce privește acest aspect, și alege corespunzător.

Alege măsuța de cafea în funcție de material

Materialul este unul dintre cele mai importante aspecte pe care să le iei în considerare atunci când alegi o piesă de mobilier, chiar și în cazul măsuței de cafea. Iată care sunt aspectele de care să ții cont în ceea ce privește alegerea măsuței de cafea în funcție de materialul din care este confecționată.

1. Ține cont de obiceiurile tale de curățenie

Unele materiale sunt mai ușor de întreținut decât altele. Unele necesită curățenie mai des decât altele. Astfel, de exemplu, dacă ești genul de persoană care face curățenie zilnic, atunci o măsuță de cafea din sticlă este potrivită pentru tine. În schimb, dacă faci curățenie o dată pe săptămână, este recomandat să alegi un material mai rezistent, cum ar fi lemnul. În cazul în care nu îți place să faci curățenie, mai potrivită ar fi o măsuță de cafea tapițată, de exemplu.

2. Fii sincer în privința stilului tău de viață

În cazul în care ai copii sau animale de companie – în special pisici – vei prefera să optezi pentru o măsuță de cafea confecționată dintr-un material mai rezistent, cum ar fi lemnul solid sau metalul, poate chiar cu forme curbate mai degrabă decât cu colțuri. În schimb, dacă locuiești singur/ă sau cu partenerul/a, poți alege o măsuță mai complexă sau delicată.

3. Ține cont de mobilierul din jur când alegi măsuța de cafea

Analizează mobilierul din jur, pentru a descoperi ce culori, forme și linii obișnuiești să alegi. De exemplu, dacă preferi liniile clare, simple, o măsuță simplă, dreptunghiulară, va fi alegerea perfectă. În schimb, dacă preferi marginile mai naturale, poți opta pentru o măsuță cu blatul din lemn nefinisat și picioare metalice. Dacă livingul tău conține mobilier cu numeroase linii curbate, o măsuță rotundă va arăta perfect.

Acestea sunt câteva recomandări care să te ajute să alegi măsuța de cafea perfectă pentru livingul tău. Tu ce măsuță de cafea ai prefera în locuința ta? Ai ținut cont de astfel de idei atunci când ai ales măsuța de cafea pe care o ai?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0