Cum să amenajezi locuința în stil contemporan?

Există diverse stiluri de amenajare a locuinței, iar unul dintre cele mai populare este stilul contemporan. Astăzi ne-am propus să îți arătăm cum îți poți amenaja locuința în stil contemporan. Însă pentru a ști cum să amenajezi folosind acest stil, este important să cunoști inițial câteva detalii și caracteristici ale stilului contemporan.

Ce este stilul contemporan?

Stilul de amenajare contemporan se inspiră din lucrurile care sunt populare la momentul respectiv. Este un stil de amenajare dinamic, care se schimbă odată cu tendințele. Acest stil îmbină caracteristici dintr-o varietate de stiluri și epoci, combinându-le cu aspectul minimalist. Întrucât în prezent este în tendințe stilul modern de la jumătatea secolului, mobilierul contemporan seamănă cu mobilierul care era specific momentului respectiv.

Este important de reținut faptul că stilul contemporan este diferit de stilul modern. Spre deosebire de stilul modern, care este unul static și nu permite atât de multă flexibilitate, stilul contemporan este unul dinamic și flexibil.

Cum îți amenajezi locuința în stil contemporan?

Principalele caracteristici ale stilului contemporan sunt:

 • este ușor de curățat;
 • este complet funcțional;
 • este lipsit de ornamente.

Iată cum poți să îți amenajezi locuința în stil contemporan:

 • Începe cu o paletă de culori neutre. Stilul de amenajare contemporan este dominat de nuanțe de bej și alb, cu mobilier care extinde paleta de culori neutre. Pentru a adăuga accent într-o încăpere, poți folosi diverse piese sau obiecte de artă.
 • Folosește linii elegante și texturi netede. Mobilierul potrivit stilului contemporan împrumută de la stilul modern accentul pus pe funcționalitate. Acest mobilier este caracterizat de confort fără pretenții. Liniile drepte, curate, scaunele și canapelele ușor curbate sunt ideale pentru a oferi încăperii un aspect contemporan. Mesele sunt adeseori lăcuite, din lemn extrem de finisat, crom sau sticlă. Scaunele, canapelele și mesele sunt ușor ridicate de la podea cu ajutorul unor picioare subțiri, pentru a crea un spațiu luminos și aerisit. Suprafețele netede și lucioase sunt ideale pentru mobilierul contemporan. Mesele strălucitoare, mobilierul simplu și pereții fără ornamente oferă un aspect curat și elegant.
 • Lasă lumina naturală să pătrundă în locuință. Dacă îți dorești să amenajezi locuința în stil contemporan, este bine să știi că acest stil se bazează enorm pe lumina naturală pentru a ilumina toate suprafețele strălucitoare. Ferestrele mari, lăsate cât mai neacoperite, permit luminii naturale să pătrundă în încăpere și ajută la menținerea aspectului simplu și lustruit.
 • Folosește puține accesorii. Păstrează încăperile în ordine, folosind doar câteva accesorii care pot adăuga un strop de culoare sau întrerupe liniaritatea mobilierului. Poți evidenția frumusețea acestui stil de mobilă contemporană cu ajutorul unor sculpturi cu forme unice, vaze sau scaune care ies în evidență. Poți crea un punct focal în cameră cu ajutorul unei piese de artă de dimensiuni mari.

Ce mobilier să folosești pentru a-ți amenaja locuința în stil contemporan?

Iată care sunt caracteristicile specifice mobilierului contemporan:

 • Stropi de culori aprinse, prin care să accentuezi locuința, pe care îi poți folosi cu ajutorul unor perne decorative sau a unor obiecte de artă pentru perete.
 • Mobilier cu margini dure și curbe delicate.
 • Materiale naturale, precum lemn, sticlă și oțel inoxidabil.
 • Decor minim, cum ar fi o oglindă cu design minimalist și accente florale subtile.
 • Țesături solide sau modele geometrice foarte modeste.

Ție cum ți se pare stilul de amenajare contemporan?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0