Cum să amenajezi locuința în stil rustic?

Cum să amenajezi locuința în stil rustic?

Ești fascinat de stilul de amenajare rustic și îți dorești să îi dai locuinței tale un aspect natural și primitor? Spațiul locuinței tale se va încărca cu energia proaspătă a elementelor exterioare odată ce o amenajezi cu mobilier rustic. Acest tip de mobilier este un trend de amenajare interioară tot mai popular și aduce o atmosferă naturală oricărei locuințe. Dacă în articolele anterioare ți-am arătat cum să-ți amenajezi locuința în stil contemporan sau tradițional, de data aceasta ne-am propus să îți vorbim despre cum să amenajezi locuința în stil rustic.

Ce este stilul rustic?

Stilul rustic de amenajare interioară este caracterizat de linii pământești, organice și de texturi specifice exteriorului. Caracteristicile stilului rustic includ:

 • Un plan deschis pentru linii de vedere clare.
 • Caracteristici arhitecturale din lemn, piatră, cărămidă expuse, care subliniază autenticitatea structurii.
 • Ferestre mari, care creează o conexiune perfectă între interior și exterior.
 • Alte stiluri pot fi încorporate cu elemente naturale din jur, creând o disonanță fericită.

Cum să îți decorezi locuința în stil rustic?

Locuința în stil rustic necesită elemente de design interior care completează stilul arhitectural. Acest stil este caracterizat de texturi naturale, culori neutre, modele simple, lemn masiv și iluminat cu lumină naturală. Iată cum poți decora locuința în stil rustic:

 • Utilizează grinzi de lemn expuse cât mai natural. Acestea conferă un aspect cald și rustic oricărei încăperi.
 • Utilizează plăci late de lemn pentru pardoseli și lambriuri. Alege culori naturale sau neutre, sau lasă-le nefinisate.
 • Șemineurile reprezintă prima și cea mai simplă formă de încălzire și ele creează un aspect rustic, în același timp oferind căldură și frumusețe naturale. Utilizează piatră sau cărămidă grea, naturală, pentru cămin.
 • Vopsește pereții în alb pentru a lumina caracteristicile lemnului natural din locuință sau integrează tonuri neutre, de pământ, care nu distrag atenția de la cadrul natural al locuinței. Nuanțele de maro, bronz și verde aduc frumusețea naturii în locuința ta.
 • Folosește doar țesături naturale pentru tapițeria mobilierului și covoare. Cele mai bune alegeri sunt reprezentate de pânză, lână, piele și in.
 • Încorporează diverse texturi bogate ale naturii cu ajutorul unor covorașe din iută, ramuri de copaci cu forme complexe, coșuri țesute și roci interesante.
 • Umple-ți locuința cu flori și plante subevaluate.
 • Alege perdele și draperii care permit ca prin ferestre să pătrundă în locuință cât mai multă lumină naturală.

Ce mobilă alegi pentru a-ți amenaja locuința în stil rustic?

Mobilierul rustic celebrează elementele naturale ale unei piese, chiar și după ce a fost transformată într-o piesă de mobilier complet finisată. Suprafețele nu trebuie să fie netede, ci pot apărea alterate sau decolorate. Materialele utilizate sunt de cele mai multe ori lemnul, în special stejar, cireș, arțar sau nuc, iar nodurile din lemn sunt mai degrabă apreciate decât ascunse. Formele sunt simple și culorile, naturale.

Așadar, este foarte ușor să îți amenajezi locuința în stil rustic. Tot ce ai de făcut este să optezi pentru culori neutre, naturale, să asiguri o cât mai bună iluminare naturală și să optezi pentru mobilier și elemente de decor din lemn, în stil rustic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0