În articolul precedent ți-am arătat cum să amenajezi locuința în stil contemporan, iar acum ne-am gândit să îți spunem cum să îți amenajezi locuința în stil tradițional. Stilul tradițional a fost mult timp unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare a locuinței. Așadar, dacă îți dorești să ai o locuință amenajată în acest stil, sunt câteva lucruri pe care este bine să le știi.
Ce presupune stilul tradițional?
Designul locuinței în stil tradițional include caracteristici ale unuia sau mai multor stiluri arhitecturale. Arhitectura tradițională este caracterizată de ferestre amplasata la spații simetrice și de decor subevaluat. Locuințele în stil tradițional includ adeseori elemente din designul caselor vechi, precum verande sau intrări acoperite, coloane și cel puțin un fronton orientat spre față.
Casele noi în stil tradițional au două etaje, în timp ce casele tradiționale cu un singur etaj sunt în general preferate de către persoanele vârstnice sau familiile tinere. Sunt inspirate din casele mai vechi, în special în ceea ce privește amenajarea livingului, diningului și a șemineului. Casele noi în stil tradițional îmbină stilul caselor vechi cu facilitățile moderne, precum biroul la domiciliu, spațiile deschise în living sau bucătărie, ceea ce facilitează timpul petrecut în familie.
Cum alegi mobila pentru a amenaja locuința în stil tradițional?
Mobilierul tradițional european este inspirat de aspectul mobilierului din perioada victoriană, cu aspect elaborat și formal, realizat din lemn întunecat, cu țesături luxoase și detalii complicate. Mobila tradițională are adeseori cadrul din lemn precum mahon, arțar și cireș, ceea ce îi conferă o eleganță impunătoare. Mobilierul tradițional este considerat a fi precursorul designului mobilierului modern. Este definit de liniile curbate grațioase.
Mobilierul tradițional este caracterizat de opulență. Acest mobilier evocă culorile neutre ale pereților, culori care pot accentua culoare mobilei. Scaunele și canapelele tradiționale ies în evidență datorită tapițeriei în tonuri de bijuterie.
Iată care sunt câteva elemente caracteristice pentru mobila tradițională:
- Lemn sculptat, de culoare închisă
- Scoici sau modele de cochilie
- Picioare tip bilă sau gheare, cotiere
- Spătare arcuite
- Ornamente
- Tapițerie de lux
Mobila în stil tradițional se bazează pe mobilier clasic, care conferă o atmosferă elegantă și rafinată. Tonurile bogate și întunecate și accentele de bronz creează un interior prietenos și cald. Amenajarea simetrică a mobilierului și accesoriilor, precum și schemele bogate de culori subliniază ordinea și rafinamentul locuinței tradiționale.
Așadar, cu mobila potrivită, este ușor să îți amenajezi locuința în stil tradițional și să te bucuri de confort și eleganță.