living pătrat

Cum să aranjezi mobila într-un living pătrat

Ai un living pătrat? Deși multe persoane cred că o astfel de încăpere este ușor de mobilat, adevărul este că ai putea întâmpina dificultăți în cazul mobilării unei astfel de camere. Încăperile pătrate sunt mai dificil de mobilat, întrucât sunt lipsite de spații înguste, unde să se creeze zone de conversație sau un colț de lectură. Într-o cameră de zi pătrată, mobilierul tinde să fie amplasat lipit de perete, ceea ce creează un aranjament rece și neinteresant. Pentru a evita acest lucru și a crea o zonă confortabilă în livingul pătrat, este recomandat să amplasezi mobilierul la o oarecare distanță față de pereți.

Recomandări pentru aranjarea mobilei într-un living pătrat

În continuare îți oferim câteva recomandări de amenajare în caz că ai o cameră de zi pătrată.

  1. Găsește punctul focal. În general, acesta este un șemineu sau televizor. Așază un covor mare în fața punctului focal. Acesta va reprezenta zona de conversație.
  2. Poziționează canapeaua pe marginea covorului, astfel încât să fie orientată spre punctul focal. Canapeaua ar trebui să fie poziționată la aproximativ 10 metri distanță de punctul focal, fără a atinge peretele din spatele său.
  3. Amplasează un divan pe una dintre laturile mai scurte ale covorului. Această amplasare îți va permite să poziționezi un televizor pe peretele de vis-a-vis de divan, în cazul în care punctul focal este un șemineu. Așază o lampă de podea sau o măsuță între divan și canapea.
  4. Amplasează o măsuță de cafea sau un taburet în mijlocul covorului, centrat în fața canapelei. Poți alege fie o măsuță de cafea, fie un taburet, în funcție de preferințele tale. În cazul în care ai amplasat deja o măsuță de cafea între divan și canapea, poți opta pentru un taburet în mijlocul covorului. În plus, un taburet poate servi și ca măsuță de cafea.
  5. Adaugă un scaun. Aranjează un scaun și o măsuță sau o lampă de podea la colțul covorului din zona diagonal opusă divanului, astfel încât să fie orientate spre divan și canapea.

Chiar și într-un living pătrat, poți să creezi un colț de lectură confortabil, amplasat lângă șemineu sau punctul focal. Pentru aceasta, ai nevoie de o bibliotecă sau rafturi, o lampă de podea și un scaun confortabil sau un fotoliu. Dacă preferi, poți în schimb să amenajezi în locul colțului de lectură un spațiu pentru jocuri de societate. Pentru asta, ai nevoie doar de o masă rotundă.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0