Cum să asortezi canapeaua cu fotoliile

Cum să asortezi canapeaua cu fotoliile

Cu siguranță știi că în trecut canapeaua și fotoliile se cumpărau ca set, astfel încât să fie identice. Ei bine, deși poți face acest lucru și în prezent, stilul contemporan îți permite să le cumperi și separat. Totuși, este necesar să ții cont de câteva recomandări atunci când le cumperi separat, pentru a asorta canapeaua cu fotoliile cât mai bine. În acest articol îți spunem cum să faci asta, astfel încât să te bucuri de confort și de un aspect cât mai plăcut al locuinței.

Asortează canapeaua cu fotoliile în funcție de forme complementare

Canapelele în stil simplu, nordic, pătrățoase sunt întotdeauna potrivite pentru a crea un aspect cu impact. Acestea au un stil minimalist cu linii curate și sofisticate. Se potrivesc cu fotolii în aceleași forme, iar împreună cu acestea creează o estetică netedă. Dacă nu îți plac acestea, ci preferi canapelele având curbe netede, le poți combina cu fotolii elegante. Important este să menții aceleași forme ale canapelei și fotoliilor.

Evidențiază canapeaua cu fotoliile adăugând accente

O canapea funcțională poate să se confunde ușor cu mobilierul. Dacă ai o canapea într-un ton neutru, poți adăuga un plus de vitalitate încăperii cu accente date de fotolii. Poți opta pentru fotolii în tonuri puternice, fotolii din piele sau accente de alamă, care te vor ajuta să elimini aspectul monoton. Poți utiliza două fotolii identice amplasate de o parte și de cealaltă a canapelei. Vei obține astfel un aspect echilibrat.

Dacă ai deja fotoliile și îți dorești să găsești o canapea asortată, poți alege una într-o nuanță sau textură care să fie în contrast cu fotoliile.

Maximizează-ți spațiul cu scaune compacte

Dacă ai un spațiu de dimensiuni reduse, acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci un compromis în ceea ce privește stilul sau confortul. Canapeaua și fotoliile cu picioare mici sunt cea mai bună alegere. O cameră de zi mică arată cel mai bine cu o canapea compactă cu două locuri decât cu o colecție de fotolii supradimensionate.

Alege canapeaua cu fotoliile potrivite sau mobilier modular pentru a-ți transforma spațiul

Vrei să obții un aspect asortat în camera de zi? Poți să menții un aspect contemporan cu ajutorul unui taburet sau a unei canapele de colț în locul unui fotoliu sau al unei canapele cu două locuri. De asemenea, poți căuta o canapea modulară, care îți oferă un set de mobilă asortată și versatilă. O astfel de canapea modulară poate fi aranjată ca o singură piesă sau ca mai multe piese individuale amplasate în diverse locuri din cameră. Astfel, o canapea spațioasă de colț poate fi transformată în trei fotolii asortate sau o canapea liniară se poate transforma într-o canapea cu un taburet.

Ține cont de aceste recomandări și vei reuși să asortezi frumos canapeaua cu fotoliile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0