Cum să creezi un dining într-un apartament?

Cum să creezi un dining într-un apartament?

Unul dintre dezavantajele apartamentelor este că nu prea au spațiu extra, pe care să îl poți amenaja așa cum ți-ai dori. În majoritatea cazurilor, apartamentele nu au o încăpere destinată dining-ului. Totuși, poți crea un dining într-un apartament. Tot ce e nevoie este să găsești mobilierul potrivit, să folosești decorațiunile în avantajul tău și să utilizezi spațiul cât poți de bine. Este esențial să găsești masa de dining potrivită, blaturile corespunzătoare, scaunele de dining și scaunele de bar, precum și decorul potrivit și vei reuși să amenajezi o zonă de servit masa excelentă, chiar și într-un apartament.

Recomandări pentru a amenaja un dining în apartament

În continuare, îți oferim câteva idei care să te ajute să amenajezi un dining în apartamentul tău.

Alege scaune compacte de dining

Alegerea scaunelor pentru zona de luat masa într-un apartament necesită puțină muncă. Asta deoarece este necesar să eviți scaunele voluminoase și să alegi, în schimb, scaune compacte, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Scaunele rulante, care pot fi ușor ascunse sub masă atunci când nu sunt utilizate, sunt o alegere excelentă pentru a economisi spațiu. De asemenea, scaunele care pot fi stivuite sunt o alegere bună. În plus, este necesar ca întotdeauna să iei măsurători înainte de a cumpăra scaune, pentru a evita să supraestimezi spațiul de care dispui sau să cumperi scaune care sunt prea voluminoase pentru spațiul tău.

Folosește obiecte de artă și decorațiuni pentru a separa dining-ul de restul încăperii

Dacă ai doar un living în apartament, ar putea fi dificil să îl separi de zona de luat masa. Cea mai bună opțiune în acest sens este să folosești diverse obiecte de design, artă și decorațiuni. Utilizarea diverselor obiecte de artă, cum ar fi picturi, pe pereții din jurul mesei de dining și a scaunelor te vor ajuta să separi acest spațiu ca fiind unul individual. De asemenea, poți amplasa un covor sub masă. O altă idee este să amplasezi rafturi suspendate cu pahare de vin, pentru a da o notă individuală spațiului de luat masa. Indiferent de ceea ce alegi, important este să folosești obiecte de decor care să diferențieze zona de luat masa de restul spațiului din apartament.

Profită de orice fereastră sau colț

Deși în mod normal, regulile de amenajare cer să lași ferestrele și colțurile cât mai goale, acest lucru nu se aplică neapărat atunci când ai un apartament mic. Asta mai ales dacă îți dorești să creezi un dining în apartamentul tău. Așadar, profită de orice colț în care poți amplasa masa și scaunele. Iar dacă ai ferestre din podea până în tavan sau o ușă glisantă din sticlă, poți să amplasezi masa și scaunele de-a lungul acestora. De asemenea, poți opta pentru băncuțe în locul scaunelor, pe care să le amplasezi în colț pentru a salva spațiu. O băncuță în formă de L poate face minuni într-un spațiu mic.

Ai grijă la masa pe care o alegi

Chiar și o masă de dining mică poate fi prea mare pentru spațiul de care dispui. În schimb, mesele de bar sunt, în general, subțiri și înguste, ceea ce le face perfecte pentru un astfel de spațiu. Așadar, este recomandat să alegi cu atenție masa, pentru a o încadra cât mai bine în apartamentul tău.

Dining în apartament în doar câțiva pași simpli

Așadar, chiar dacă ai un apartament mic și numărul de încăperi nu îți permite să amenajezi separat un dining, poți să obții foarte ușor o astfel de zonă de luat masa, urmând câțiva pași simpli. Tu cum ai reușit să obții o zonă de servit masa în apartamentul tău?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0