Cum să îți mobilezi baia pentru a o face confortabilă

Ai ales deja obiectele sanitare pentru baia ta și tocmai ți-ai dat seama că vei avea nevoie și de diverse piese de mobilier pentru baie, care să te ajute să îți organizezi obiectele sanitare, prosoapele și alte astfel de lucruri necesare în baie. Oricât de ciudat ar putea suna, este necesar să îți mobilezi baia, la fel cum mobilezi orice altă încăpere din locuință. Însă pentru baie ai nevoie doar de câteva piese de mobilier. În continuare, îți spunem cum să îți mobilezi baia pentru a crea un spațiu plăcut, confortabil și relaxant.

Înainte să îți mobilezi baia, decide ce vei stoca în mobilierul pentru baie

Înainte de a alege mobilierul pentru baie, gândește-te care sunt obiectele pe care le vei ține în baie. Ai nevoie de spațiu de depozitare doar pentru hârtia igienică și alte obiecte sanitare, precum săpunul, gelurile de duș, șamponul și alte asemenea? Ai nevoie de un spațiu în care să ții prosoapele? Vei ține obiectele pentru curățenia băii în această încăpere? Vrei să ții și diverse alte obiecte în baie, precum medicamente, bijuterii și cosmetice/produse de makeup? Iar dacă ai copii, neapărat ai nevoie de un spațiu de depozitare pentru jucăriile pentru baie.

Ce piese de mobilier alegi pentru mobilarea băii?

În ceea ce privește mobilierul pentru baie, ai diverse opțiuni dintre care să alegi.

Poți opta pentru mobilier de sine stătător, care include dulapuri și rafturi. Acest tip de mobilier este ușor accesibil, însă trebuie să îl alegi cu atenție, pentru a menține în baie un loc cât mai spațios, care să faciliteze circulația. În cazul în care optezi pentru astfel de mobilier, nu uita să adaugi și o oglindă pe lista de cumpărături.

O altă variantă este mobilierul de montat pe perete, care include piese mici de mobilier, precum dulăpioare, dulapuri pentru medicamente, corpuri suspendate cu oglindă, precum și chiuvete cu dulap și spațiu de depozitare sub chiuvetă. Un avantaj al mobilierului montat pe perete este că lasă podeaua de sub el la vedere, ceea ce creează impresia de spațiu suplimentar. Mobilierul suspendat sau montat pe perete este ideal în special în cazul în care trebuie să mobilezi baia de dimensiuni reduse.

Câteva recomandări care te ajută să mobilezi baia eficient

Atunci când mobilezi baia, este necesar să te asiguri că vei crea un spațiu confortabil, relaxant și plăcut. Este necesar să alegi piesele de mobilier astfel încât să îți ofere suficient spațiu, să creeze un loc în care să poți organiza toate obiectele de care ai nevoie, fără a încărca inutil spațiul.

În cazul în care dorești să optezi pentru mobilă montată pe perete, este esențial să te asiguri că pereții pot susține greutatea mobilei. În acest sens, poți discuta cu specialiști din domeniul construcțiilor.

Mobilierul de colț, fie el de sine stătător sau montat pe perete, este ideal în special pentru o baie mică. Acesta oferă un plus de spațiu de depozitare, fără a încărca spațiul din baie.

Pentru a câștiga spațiu în baia ta, optează pentru piese înalte de mobilier. Acestea maximizează stocarea pe verticală, pentru a umple spațiul neutilizat.

Așadar, poți să mobilezi baia eficient și simplu, pentru a avea și spațiu suficient în baie și, în același timp, pentru a putea organiza toate obiectele necesare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0