baie minimalistă

Cum să obții o baie minimalistă în 10 pași

Linii simple, suprafețe albe care strălucesc, fără dezordine… sună a baie de vis? Ei bine, trebuie să știi că este posibil să obții o astfel de baie, dacă optezi pentru stilul minimalist. Acest stil pune accentul pe spații deschise și curate în schimbul obiectelor și accesoriilor. Spațiul minimalist este caracterizat de mobilier și piese decorative de bază, alături de forme geometrice și combinații din nu mai mult de două culori. În continuare, îți spunem cum poți să te bucuri de o baie minimalistă în doar 10 pași simpli.

1. Golește întregul conținut al băii

Ai putea să ai parte de un șoc atunci când afli de câte dintre lucrurile din baia ta nu ai nevoie, de fapt. Câte creme hidratante, șampoane, geluri de duș, loțiuni de corp și seturi de makeup ocupă spațiu inutil în baie?

2. Scoate din baie produsele pe care nu le folosești zilnic

Dacă nu folosești un produs cel puțin o dată pe zi, acel produs nu este necesar în baie. Așadar, produsele de care nu ai nevoie zilnic le poți depozita într-o cutie, în dulap.

3. Creează un spațiu larg de depozitare într-o baie minimalistă

Spațiul de depozitare este esențial dacă îți dorești să obții o baie minimalistă. Sunt de preferat dulapurile cu uși opace sau cu oglindă. Dacă ai nevoie de un dulap suplimentar în baie, atunci este în regulă să adaugi unul.

4. Menține suprafețele curate pentru a crea o baie minimalistă

Suprafețele curate sunt secretul pentru o baie minimalistă. Asigură-te că elimini de pe blatul mobilierului de baie orice perii sau piepteni, deodorante, lame de ras sau alte astfel de obiecte.

5. Menține curățenia în baie în permanență

Suprafețele strălucitoare ajută la crearea unui spațiu mai deschis și mai primitor. Așadar, asigură-te că menții curățenia, ștergând toate obiectele sanitare și mobilierul din baie zilnic, cel puțin o dată pe zi.

6. Pentru o baie minimalistă, alege o paletă de culori deschise

Când alegi paleta de culori pentru o baie minimalistă, optează pentru nuanțe de alb, nuanțe foarte apropiate de alb sau alte tente neutre. Pereții în culori deschise transformă spațiul într-unul mai larg și mai aerisit.

Dacă dorești să incluzi o culoare îndrăzneață, cum ar fi un albastru închis, asigură-te că nu acoperă întregul spațiu. Același lucru este valabil și pentru suprafețele texturate.

7. Renunță la accesoriile de baie de modă veche

Deși nu este cazul să învestești în baterii de baie și obiecte de iluminat create de designeri, este recomandat să alegi aceste accesorii astfel încât să fie moderne, cu linii curate și un design cât mai subtil.

8. O baie minimalistă pune accent pe simplitate la duș

Renunță la ideea de a amplasa o perdea de duș în culori vibrante sau cu modele extravagante. Optează, în schimb, pentru o ușă din sticlă sau o perdea în nuanțe deschise, neutre.

9. Alege textile în culori moi pentru o baie minimalistă

Alege prosoape și perdele în culori cât mai deschise. Poți chiar să mergi pe aceeași paletă de culori pe care ai folosit-o la pereți și mobilier.

10. Menține accesoriile și obiectele de decor la minimum

Nu alege mai mult de două piese de decor pentru o baie minimalistă. De exemplu, poți opta pentru o lumânare și un tablou, sau un borcan cu pietricele și un copac bonsai.

Acești zece pași simpli te vor ajuta să obții o baie minimalistă, pe gustul tău. Cum ți se pare ideea de a amenaja o astfel de baie în locuința ta?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0