Ghid de amenajare a unui dormitor minimalist

Ghid de amenajare a unui dormitor minimalist

Minimalismul este unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare a locuinței. Tot mai mulți oameni aleg acest stil, deoarece el combină modernul cu eleganța, se concentrează pe simplitate și asigură un aspect luminos și spațios, chiar și în încăperi de dimensiuni reduse. Dacă te gândești să îți amenajezi dormitorul în stil minimalist, ai ajuns în locul potrivit. Asta deoarece azi îți oferim un scurt ghid care să te ajute să obții un dormitor minimalist.

Primul pas spre un dormitor minimalist este să scapi de tot ceea ce nu ai nevoie

Primul pas pe care îl ai de făcut atunci când începi amenajarea unui dormitor minimalist este să elimini din această încăpere toate elementele care nu sunt necesare. Acestea includ decorațiuni mici și numeroase, fotografii și tablouri în cazul în care ai prea multe, precum și orice alte obiecte care consideri că încarcă inutil dormitorul. Păstrează aici doar acele elemente de care ai nevoie sau pe care îți dorești neapărat să le folosești pentru amenajarea dormitorului.

Minimalismul este sinonim cu căldura

Minimalismul nu înseamnă că vei avea un dormitor rece și distant, ci se referă la simplificarea încăperii și a vieții. De aceea, atunci când îți dorești să amenajezi dormitorul în stil minimalist, evită să obții o încăpere care pare goală. Nu renunța la căldura și confortul care sunt specifice unui dormitor, ci păstrează în încăpere acele elemente care îi conferă acestei camere viață și care îți reprezintă personalitate. Ai grijă doar să nu aglomerezi dormitorul. Așadar, găsește echilibrul dintre elementele necesare și cele care te reprezintă, fără a cădea în niciuna dintre extreme.

Într-un dormitor minimalist, tăblia patului ar trebui să fie cât mai simplă

Atunci când îți dorești să obții un dormitor în stil minimalist, este recomandat să optezi pentru un pat cu o tăblie simplă. Patul este piesa de mobilier esențială din dormitor, nu doar din punct de vedere al confortului, ci și din cel al esteticului, el fiind piesa de accent, care va determina atmosfera dormitorului. Este recomandat să alegi un pat cu platformă sau unul cu cadru metalic.

Folosește așternuturi în culori neutre

Pentru a definitiva stilul minimalist al dormitorului, este recomandat să folosești culori neutre, precum bej, gri, sau alb. Culorile intense și numeroase te îndepărtează de aspectul unui dormitor minimalist.

Lumina naturală nu trebuie să lipsească dintr-un dormitor minimalist

Lumina naturală joacă un rol deosebit de important într-un dormitor minimalist. Lumina poate face o diferență semnificativă într-o încăpere în care sunt puține piese de mobilier. Este recomandat să alegi perdele albe, spre transparente, sau chiar să le elimini complet, pentru a asigura luminii să pătrundă în dormitor.

Pentru un dormitor minimalist, este suficientă o singură pictură sau un tablou

Poți adăuga pe peretele de deasupra patului un singur tablou sau o pictură care îți place, însă evită să suplimentezi cu alte elemente decorative.

Concluzie

Un dormitor minimalist este ușor de obținut, prin alegerea câtorva piese de mobilier, asigurarea unei cantități suficiente de lumină naturală, folosirea culorilor neutre și utilizarea unui singur tablou.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0