Îngrijirea mobilierului din lemn în 4 pași

Ai cumpărat mobilier din lemn în locuința ta. De acum, tot ce îți rămâne de făcut este să întreții mobilierul pentru a-și păstra aspectul frumos pentru cât mai mult timp. Deși mobilierul din lemn de calitate este menit să dureze mult, depinde și de tine să îl îngrijești astfel încât să își păstreze aspectul plăcut pe timp îndelungat. În continuare, îți vom oferi câteva trucuri pentru îngrijirea mobilierului din lemn.

Pasul 1 în îngrijirea mobilierului din lemn: poziționează corect piesele de mobilier

Atunci când decizi unde vei amplasa mobilierul din lemn, asigură-te că îl așezi departe de surse de căldură și de surse de ventilație. Lemnul natural este recomandat să fie așezat departe de surse de căldură, precum și de razele directe sau indirecte ale soarelui. În caz contrar, lemnul se usucă, iar finisajul își pierde strălucirea. De asemenea, este important să amplasezi mobilierul din lemn departe de surse de umezeală, cum sunt umidificatoarele, întrucât acestea pot afecta lemnul.

Pasul 2 în îngrijirea mobilierului din lemn: protejează-ți măsuța de cafea

Măsuțele de cafea sunt utilizate adeseori în camera de zi, fie pentru că sunt extrem de utile, fie și numai pentru că oferă un aspect finisat încăperii. Obiectele reci sau calde pot interacționa cu suprafața măsuței de cafea, rezultând într-o decolorare, cum ar fi sub forma unui inel alb. Amintește-ți să pui întotdeauna un suport sub pahare sau căni sau sub cutia de pizza.

Pasul 3 în îngrijirea mobilierului din lemn: menține curat mobilierul din lemn

Dacă îți dorești ca mobilierul din lemn să dureze, este recomandat să îl cureți regulat. Folosește o cârpă moale, uscată, sau un pămătuf pentru șters praful. Poți umezi cârpa ușor, pentru a evita să ridici praful în aer. De asemenea, este recomandat să ștergi mobila cu o cârpă umedă pentru o curățare mai profundă. Este recomandat să utilizezi o cârpă din bumbac, deoarece cârpele din fibre sintetice pot cauza zgârieturi pe suprafața mobilierului.

Pasul 4 în îngrijirea mobilierului din lemn: îndepărtează mânerele și piesele de metal înainte de a curăța mobilierul

Pentru siguranță, este bine să îndepărtezi mânerele și alte piese de metal de la piesele de mobilier înainte de a le curăța. Utilizează o soluție specială pentru curățarea obiectelor din metal. Reasamblează-le la mobilier doar după ce sunt complet uscate.

Cum îngrijești mobilierul – concluzii

Ține cont de aceste recomandări pentru îngrijirea mobilierului din lemn și vei avea parte de mobilier care arată bine chiar și după ani de zile de utilizare. Este important să amplasezi mobilierul într-un loc ferit de căldură și umezeală, să îl cureți corespunzător și periodic și să te asiguri că îl ferești de zgârieturi și urme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0