patul boxspring

Patul boxspring – ce este și care sunt avantajele sale?

Patul este una dintre piesele de mobilier de nelipsit din orice dormitor. Pentru camera adulților, patul ar fi ideal să fie cât mai confortabil și mai mare, pentru a oferi odihna necesară după o zi obositoare de muncă. Organismul are nevoie de odihnă pentru a se reface și, tocmai de aceea, alegerea patului potrivit este esențială. Atunci când alegi patul matrimonial, trebuie să ții cont de confortul pe care acesta îl asigură, precum și de aspectul estetic pe care îl oferă încăperii. Există diverse tipuri de paturi dintre care să alegi, iar astăzi vom vorbi despre patul boxspring.

Ce este patul boxspring?

Patul boxspring este un tip nou de pat. El se bazează pe un sistem inteligent de dormit. Există o mulțime de modele de paturi boxspring, elegante și stilate, cu design atrăgător, perfecte pentru a-ți oferi odihna de care ai nevoie.

Paturile boxspring sunt tradiționale în Țările Scandinave. Aceste paturi continentale sunt considerate în Țările Scandinave ca fiind nu doar simple locuri de dormit, ci și locuri de relaxare, care oferă confort maxim și atunci când citești sau stau cu laptopul în brațe.

Aceste paturi au fost inventate și patentate în Statele Unite ale Americii și au fost utilizate drept paturi de hotel. Patul boxspring a fost, așadar, special conceput pentru utilizarea în industria hotelieră și a fost utilizat în hotelurile de 4 și 5 stele.

De-a lungul timpului, patul boxspring s-a dovedit a fi un lux motivat și o investiție practică și extrem de confortabilă. El oferă o experiență privilegiată, întrucât asigură un somn odihnitor. Confortul sporit pe care îl oferă patul boxspring se datorează sistemului de arcuri care însoțește salteaua, precum și topper-ul.

Care sunt elementele unui pat boxspring?

Patul boxspring este format dintr-un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară. El îmbină avantajele unei saltele cu arcuri cu cele ale unei saltele din spumă. Acest pat îmbină trei elemente principale, care sunt fixate între ele prin intermediul unor benzi de scai, menite să păstreze stabilitatea și alinierea celor trei elemente în orice condiții.

Iată care sunt cele trei elemente care compun patul boxspring:

1.       Baza

Baza, sau cadrul patului, reprezintă o îmbinare din diverse tipuri de lemn masiv uscat cu grijă în camere speciale, într-un mediu controlat. Rezultatul acestei acțiune este un pat trainic, care nu scârțâie în timp. În interiorul cadrului se află un strat de arcuri tari, împachetate individual în material textil și interconectate între ele. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de Pocket Spring. Baza înlocuiește somiera patului convențional. La patul boxspring se folosește un număr cât mai mare de arcuri pe metru pătrat, pentru a oferi o absorbire completă a greutății corpului.

2.       Salteaua ortopedică

Salteaua ortopedică este aleasă din zeci de modele. Alegerea acesteia ține de preferința, greutatea și stilul de dormit al clientului. Structura de spumă poliuretanică are o densitate mare, ceea ce o face indeformabilă. În salteaua ortopedică se regăsește al doilea strat de arcuri, care duce la o distribuire foarte bună a presiunii exercitate de corp, de la arcul din stratul superior, la cel din stratul inferior. Duritatea și elasticitatea saltelei sunt alese individual, în funcție de nevoile fiecăruia. Numărul de arcuri este extrem de important, deoarece, cu cât sunt mai multe arcuri folosite pentru saltea, cu atât îi crește acesteia elasticitatea.

Arcurile saltelei pot fi de numeroase tipuri, cu grosimi diverse și optime pentru diferite greutăți. Boxspring-ul cunoscut sub denumirea de 7 zone de confort (7 zone diferite de presiune) este creat prin alternarea unor arcuri groase cu arcuri subțiri. Acesta asigură un somn odihnitor.

Faptul că arcurile sunt împachetate individual le permite acestora să acționeze independent, să lucreze individual sub acțiunea presiunii corpului. Interconectarea arcurilor ajută ca acestea să rămână în poziția inițială, astfel că partenerul nu simte mișcarea celuilalt. În plus, acest lucru prelungește durata de viață a saltelei. Salteaua menține poziția corectă a coloanei, chiar și dacă există diferențe semnificative între greutatea partenerilor.

3.       Topper-ul/protecția

Topper-ul sau protecția oferă mai multă longevitate sistemului și asigură un confort special. Salteaua trebuie să mențină poziția corectă a coloanei, iar topper-ul este responsabil cu senzația de confort pe care o simți când te întinzi pe pat. Este făcut din spumă și învelit într-o husă detașabilă, poate avea diferite dimensiuni și poate fi spălată.

Latex-ul utilizat în interiorul topper-ului este fabricat din materiale naturale și prevăzut cu spații de aerisire, care sunt distribuite pe întreaga suprafață a topper-ului. Acesta conferă o senzație de fermitate.

Spuma Memory preia poziția corpului și revine la forma inițială atunci când dispare presiunea asupra ei. Aceasta dă senzația de pat moale.

În cazul paturilor boxspring formate din două cutii separate și din două saltele, topper-ul este de dimensiunea totală a patului.

Care sunt avantajele patului boxspring?

Un pat boxspring nu este un simplu pat, ci un întreg sistem proiectat pentru a oferi odihnă perfectă. Iată câteva dintre avantajele pe care le are patul boxspring:

  • Este un produs complet, cu cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, ceea ce înseamnă că nu este necesar să mai achiziționezi ulterior diverse părți pentru a completa patul.
  • Este confortabil și rezistent, datorită modului inovativ în care este construit.
  • Are un design simplu și minimalist, care face ca acest pat să fie ușor de integrat în orice amenajare a dormitorului.
  • Este mai înalt decât un cadru de pat obișnuit, cu saltea, așadar dormi mai sus, ceea ce face mai comodă urcarea și coborârea din pat.
  • În general, are o cutie de depozitare spațioasă.
  • Are o fermitate ridicată, care oferă suport corect spatelui în timpul somnului. Implicit, te ajută să scapi de durerile de spate cauzate de poziția incorectă a coloanei în timpul somnului.
  • Este ideal și pentru persoanele cu o greutate mai mare a corpului, deoarece sistemul de arcuri al saltelei absoarbe greutatea corpului și ajută la prelungirea duratei de viață a saltelei.
  • Tapițeria patului este rezistentă și extrem de confortabilă.

Iată, așadar, care sunt caracteristicile și avantajele patului boxspring. Găsești o varietate de modele, pentru a alege patul potrivit dormitorului tău și stilului tău de viață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0