7 motive pentru a investi într-o mobilă tradițională

Previziuni pentru trenduri în amenajări interioare în 2021

La fel ca în orice domeniu, și în amenajările interioare trendurile se schimbă în funcție de an sau de sezon. Anumite aspecte care țin de amenajările interioare se mențin pe perioade lungi de timp, însă există și aspecte care se schimbă în fiecare an. Îți aducem în atenție câteva dintre principalele trenduri în amenajări interioare pe care experții le prevăd pentru anul 2021.

Confortul și stilul tradițional au fost esențiale în 2020, iar acest lucru va continua în 2021

În anul 2020, tot mai mulți oameni au petrecut timp acasă, motiv pentru care au optat adeseori pentru confort. Acest trend se menține și în anul 2021, alături de alegerea mobilierului în stil tradițional. De exemplu, dacă livingul tău este amenajat într-un stil formal, poate ai vrea să te gândești să îl transformi într-un spațiu mai primitor și funcțional. Întrucât trăim vremuri fără precedent, tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către mobilierul supraîncărcat, liniile mai moi de desing și stilurile tradiționale, întrucât acestea oferă confort și sprijin.

Adaptează-te noilor trenduri în amenajări interioare în 2021 și îmbrățișează confortul și tradiția aducând în locuința ta mobilier simplu, rotunjit

Experții în amenajări interioare spun că pentru anul 2021 sunt recomandate canapelele, colțarele și fotoliile care arată și sunt confortabile. Optează pentru modele în care te poți simți confortabil în timp ce urmărești serialele tale preferate sau citești o carte bună. De asemenea, sunt încurajate achizițiile de piese de mobilier în stil tradițional, cu sculpturi decorative simple.

Culorile îndrăznețe ale pereților vor fi unul dintre principalele trenduri în amenajări interioare în 2021

Culorile neutre ale pereților au fost în trend ani la rând, singurele culori mai îndrăznețe venind de la picturi sau de la câte un perete accentuat pentru a crea contrast. Conform specialiștilor în amenajări interioare, însă, în anul 2021 se va pune accent pe culorile îndrăznețe ale pereților. Aceștia consideră că oamenii își vor îndrepta atenția spre astfel de culori ca urmare a deconectării lor tot mai dese cu mediul exterior și dorința de a da un plus de personalitate locuinței.

Totuși, în ceea ce privește culorile pereților, experții avertizează să acordăm atenție modului în care alegem culorile pentru anumite camere, pentru a ne asigura că acestea vor avea impactul dorit asupra noastră. În special atrag atenția asupra faptului că o culoare intensă în dormitor sau birou poate influența starea de spirit atunci când încercăm să dormim sau să lucrăm. Așadar, ei recomandă să optăm pentru culori îndrăznețe în încăperi în care nu vom fi extrem de afectați de o astfel de paletă de culori, cum ar fi livingul sau diningul.

Un alt trend în amenajările interioare va fi mobilierul din lemn de culori deschise

În anul 2021, lemnul în nuanțe deschise va înlocui lemnul închis la culoare în ceea ce privește amenajările interioare. Culorile deschise ale mobilierului te ajută să obții un aspect mai modern, mai plăcut și mai confortabil al spațiului. Conform experților, acest trend se datorează în special atenției tot mai sporite pe care oamenii o acordă minimalismului, care se regăsește în stilul de amenajare scandinav și japonez. Lemnul de culoare deschisă dă impresia de spațiu mai larg.

Stilul anilor ’80 se va regăsi în tot mai multe amenajări interioare în 2021

Deși se va pune mult accent pe confort și stil tradițional în 2021, va fi, de asemenea, la modă să îți amenajezi locuința în stilul anilor ’80. Câteva dintre aspectele specifice acestui stil sunt liniile unghiulare, materialele precum sticla și piatra, precum și Art Deco. Unul dintre modurile în care poți folosi stilul anilor ’80 în amenajări interioare este să utilizezi o schemă de culori contrastante sau mobilier modern.

Piesele cu aspect natural vor fi apreciate în amenajările interioare ale anului 2021

Se preconizează că tot mai mulți oameni vor opta pentru piese de decor cu un aspect cât mai natural. Printre materialele preferate în acest sens se numără trestia, iuta, pielea, ceramica, plantele și alte fibre naturale. Aceste elemente dau locuinței impresia de spațiu mai legat de natură.

Acestea sunt câteva dintre cele mai noi trenduri în amenajări interioare preconizate pentru anul 2021. Îți plac noile trenduri sugerate de experții în amenajări interioare? Care dintre ele l-ai adopta în amenajarea locuinței tale?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0