Principalele trenduri de design interior în 2022

Iată că încă un an se încheie și, odată cu el, se duc și trendurile de design interior care au fost valabile în acest an. Este, așadar, momentul să afli care sunt principalele trenduri de design interior în 2022, dacă îți dorești să îți menții locuința în trend sau dacă tocmai îți amenajezi noua locuință.

Principalele trenduri de design interior în 2022

Și în anul 2022, se dezvoltă atenția alocată stilului natural și sustenabil. Estetica designului interior devine tot mai rafinată și mai apreciată. Mai mult, se poate observa o înclinație spre elemente retro, naturale și zen în trendurile de design interior din 2022. Iată câteva dintre principalele tendințe pe care ai putea să le adopți în amenajarea locuinței tale în anul care urmează.

1. Întoarcerea la stilul retro

Un strop de retro este mai mult decât suficient atunci când îți dorești să îți înfrumusețezi locuința. Sugestii blânde de portocaliu ars, verde mușchi și alte culori neutre calde luminează interioarele. Poți obține un aspect retro folosind aceste culori în amenajarea locuinței sau cu ajutorul unei canapele în stil vintage, de exemplu.

2. Trenduri de design interior care au la bază natura

Anul următor, ai șansa de a obține o locuință în tendințe, cu ajutorul designului interior inspirat din natură. Pentru a face asta, adu verdeață în locuința ta. Plantele de interior nu doar vor completa lemnul natural și nuanțele calde de maro din locuința ta, dar vor și purifica aerul. În plus, este o adevărată plăcere și bucurie să vezi cum înfloresc diverse plante de interior.

3. Spații multifuncționale

Spațiile destinate unui singur scop sunt de domeniul trecutului. În anul 2022, se va pune accentul pe încăperile multifuncționale. Pentru a face ca un spațiu să fie multifuncțional, este recomandat să utilizezi tactici inovatoare de divizare a încăperii. În amenajarea unui spațiu multifuncțional, este important să nu uiți de spațiile verticale pe care le oferă camera.

4. Interioarele zen se numără printre principalele trenduri de design interior în 2022

În anul care urmează, se va pune accentul pe căutarea de alternative ecologice pentru locuință. Lemnul în nuanțe deschise, liniile clare și suprafețele plutitoare sunt printre principalele elemente necesare pentru un interior zen. Aceste detalii înclină spre o abordare de tipul mai-puțin-este-mai-mult, în timp ce se menține un decor organic și natural. Un interior zen include adeseori plante, pentru a obține o estetică liniștitoare.

5. Minimalismul rămâne între principalele trenduri de design interior în 2022

Minimalismul, atunci când este adoptat în mod corespunzător, poate îmbunătăți traiul într-un anumit spațiu, în ciuda existenței a mai puține piese care să asigure confortul. Evidențiind scopul principal a unei încăperi, este ușor să îți concentrezi atenția asupra nevoilor și cerințelor de zi cu zi. Ordinea este esențială într-o locuință în stil minimalist. Pentru a obține un aspect simplist, optează pentru una sau două materiale pentru mobilă, cum ar fi lemnul sau oțelul, și limitează elementele de decor. Poți introduce interes vizual prin diferite texturi și suprafețe contrastante.

Concluzie

Principalele trenduri de design interior în 2022 se axează pe stilul retro, introducerea naturii în locuință, crearea de spații multifuncționale, interioare zen și stilul minimalist. Toate acestea sunt ușor de inclus în orice stil de amenajare a locuinței și te ajută să obții o amenajare care asigură confort și bună-dispoziție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0