Principalele trenduri în amenajarea bucătăriei în 2021

Principalele trenduri în amenajarea bucătăriei în 2021

Am vorbit recent despre previziunile experților în ceea ce privește amenajările interioare în 2021. De data aceasta, este timpul să ne concentrăm atenția asupra principalelor trenduri în amenajarea bucătăriei în anul care urmează. Se știe deja că bucătăria reprezintă „sufletul” oricărei locuințe. Este locul în care se prepară mâncarea delicioasă și, în multe cazuri, locul în care familia se reunește pentru a servi masa împreună. Tocmai din acest motiv, dacă îți dorești să amenajezi bucătăria astfel încât să fie în trend, acum este momentul să afli care sunt tendințele în amenajarea bucătăriei în 2021, așa cum le prevăd designerii de interior.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Eficiență elegantă

Pentru anul 2021, specialiștii recomandă crearea unor zone clare de funcționare în bucătărie. Cel puțin în anul 2020, tot mai mulți oameni au petrecut cea mai mare parte a timpului acasă, iar acest lucru s-a tradus în mai mult timp petrecut în bucătărie, adeseori chiar cu mai multe persoane în bucătărie în același timp. Tocmai de aceea, este important să creezi zone funcționale în bucătărie, pentru a putea desfășura mai multe activități simultan, împreună cu cei dragi. Bucătăria trebuie să satisfacă mai degrabă nevoile decât dorințele. Așadar, anul 2021 prevede o eficiență elegantă în bucătărie, ceea ce înseamnă o amenajare care să permită desfășurarea unui stil de viață mai eficient.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Spații de depozitare suprapuse

Chiar și în spațiile închise, spațiul poate fi foarte bine utilizat. Se pune mult accent pe un design interior deschis, prevăzut cu rafturi de perete mai degrabă decât cu dulapuri încorporate. Vor fi în trend amestecurile de materiale și texturi, care creează un aspect plăcut și primitor. Experții prevăd, de asemenea, că se vor lua tot mai mult în considerare rafturile pentru depozitarea oalelor și tigăilor, pentru a oferi acces facil la acestea și pentru a se potrivi frecvenței crescute de gătit.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Culori vesele

Dulapurile de bucătărie colorate au fost în trend și în anul 2020, iar acest trend se va dezvolta mai mult în anul 2021. Designerii de interior prevăd că în anul următor se va pune mai mult accentul pe lemnul în diferite nuanțe. Interesul pentru culori nu se pierde nici în anul următor, iar specialiștii prevăd că în bucătăriile neutre se vor introduce diverse obiecte colorate, pentru accentuarea aspectului.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Natural

Mai mult ca oricând, lumea caută să evoce în locuință un simț al confortului, iar materialele joacă un rol deosebit de important în acest lucru. Pentru 2021, specialiștii prevăd utilizarea materialelor regăsite în natură pentru a da căldură și viață spațiului, fie că este vorba despre piatră sau lemn natural.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Chic și ușor de curățat

Oamenii investesc tot mai mult în materiale neporoase și care necesită zero întreținere, întrucât acestea sunt o opțiune mai ușor de curățat pentru bucătărie. Faptul că există atât de multe produse disponibile îți permit să alegi astfel de materiale fără a renunța la designul plăcut.

Trenduri în amenajarea bucătăriei: Marmura

Designerii de interior prevăd că în anul 2021, bucătăria complet albă va fi un lucru care ține de trecut. Dulapurile finisate cu lemn colorat, culorile inspirate de natură și accentele metalice vor aduce bogăție și căldură care evocă o epocă deși trecută, totuși la modă.

Care dintre aceste trenduri te atrag, pe care le-ai integra în bucătăria ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0