Recomandări pentru a alege oglinda pentru baie

Oglinda este un element esențial în diverse încăperi, în special în baie. Deși s-ar putea să nu acorzi o importanță prea mare oglinzii, aceasta joacă un rol important în decorul băii, nu doar pentru scopul ei, ci și din considerente estetice. În continuare, îți oferim câteva recomandări care să te ajute să alegi cea mai potrivită oglindă în baia ta.

Ia în considerare dimensiunea potrivită

Când vine vorba despre alegerea oglinzii, trebuie să ții cont de dimensiune. Este necesar să creezi un aspect echilibrat, iar pentru asta, trebuie să iei în considerare dimensiunea oglinzii în comparație cu dimensiunea chiuvetei. În general, oglinzile utilizate deasupra chiuvetelor nu sunt mai extinse decât chiuveta, însă există și excepții. De obicei, oglinda se alege de aceeași lățime cu chiuveta, pentru ca acestea două să se alinieze perfect.

Dacă îți dorești să creezi impresia unei băi compacte, care să pară de două ori mai mare decât este, poți folosi o oglindă mare, pe tot peretele. De asemenea, poți opta pentru o oglindă care să fie înaltă cât peretele și să se extindă de la un capăt al chiuvetei la celălalt.

Câte oglinzi vrei să folosești?

Poate baia ta are spațiu suficient pentru două chiuvete. În acest caz, poți opta pentru mai multe oglinzi sau o singură oglindă, care să fie de-a lungul celor două chiuvete. Dacă folosești mai multe oglinzi înalte și subțiri vei crea impresia de încăpere cu aspect vertical, deoarece aceste oglinzi subliniază înălțimea încăperii. În schimb, dacă folosești o singură oglindă mare, vei crea impresia de cameră spațioasă, deoarece aceasta va reflecta mai mulți pereți opuși.

Chiar dacă ai o singură chiuvetă, poți folosi mai multe oglinzi. De exemplu, poți centra o oglindă deasupra chiuvetei și adăuga apoi o a doua oglindă simetrică primei. Acest lucru va crea un aspect mai echilibrat, în comparație cu amplasarea unei singure oglinzi.

Vrei ca oglinda să fie cu sau fără rame?

O alegere destul de comună pentru baie sunt oglinzile fără rame. Asta deoarece sunt elegante și mai puțin costisitoare, oferă un aspect modern și se integrează bine în spații contemporane, moderne și minimaliste, fără a încărca prea mult decorul.

Alege oglinda medalion pentru un aspect modern

Poți ușor obține un aspect modern al băii, optând pentru o oglindă medalion. O astfel de oglindă este estetică din punct de vedere vizual.

Alege oglinda rotundă pentru un plus de atractivitate a decorului

Oglinda rotundă poate aduce un plus de atractivitate decorului din baie. O poți atârna pe perete cu ajutorul unei curele sau a unui lanț, sau pe un suport centrat la distanța dorită.

Preferi oglinda suspendată?

În cazul în care ai o baie cu aspect neobișnuit sau cu un obstacol, precum o fereastră, care poate fi un inconvenient în amplasarea oglinzii, este bine să știi că oglinda nu trebuie să fie neapărat montată pe perete. Poți suspenda oglinda din tavan sau chiar pe fereastră.

Oglinda cu spațiu de depozitare este o alegere excelentă

Spațiile de depozitare nu par niciodată a fi suficiente, nu-i așa? Ei bine, poți opta pentru o oglindă cu spațiu de depozitare. Astfel, vei avea și un dulăpior pentru medicamente sau diverse obiecte utile în baie, cât și oglindă, fără a ocupa mai mult spațiu decât este necesar.

Tu ce tip de oglindă preferi pentru baia ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0