Așa cum bine știm, ultimii ani au reprezentat mari schimbări în stilul de viață al tuturor. Printre alte schimbări, tot mai multe persoane au început să lucreze de acasă, iar companiile și-au îndreptat tot mai mult atenția spre asigurarea posibilității ca angajații lor să lucreze de acasă, chiar dacă prin păstrarea unui anumit orar. De aceea, biroul de acasă a căpătat o semnificație mai mare decât a avut oricând în trecut. Dacă și tu te regăsești în situația de a lucra de acasă, part sau full-time, atunci cu siguranță îți dorești să afli care sunt principalele tendințe în amenajarea biroului de acasă în 2022.
Asta deoarece, dacă lucrezi în permanență sau măcar o parte din timp acasă, cu siguranță biroul este locul în care îți petreci multe ore din zi. De aceea, este esențial să îl amenajezi astfel încât să îți asigure confortul și o stare de bine, pentru a avea productivitate și pentru a te simți bine lucrând acolo. Desigur că este important și să alegi mobila de birou potrivită, însă, alături de mobilă, există și alte elemente pe care să le iei în considerare în amenajarea biroului de acasă.
Fie că ai un spațiu larg pentru birou sau îi aloci un colț dintr-o altă cameră a locuinței, biroul de acasă trebuie să fie amenajat conform nevoilor tale. Principalele lucruri de care trebuie să ții cont în amenajarea biroului de acasă sunt funcționalitatea, caracterul practic și estetica.
5 lucruri pe care să le iei în considerare în amenajarea biroului de acasă
Indiferent de stilul, forma și dimensiunea biroului de acasă, există câteva detalii esențiale de care este bine să ții cont pentru a crea un spațiu productiv și plăcut. Iată care sunt acestea:
1. Locația. Este ideal ca biroul să fie amplasat într-o zonă liniștită a locuinței. Dacă nu poți amenaja o cameră întreagă pentru a servi drept birou, poți opta pentru un birou rabatabil, pe care să îl amplasezi într-o cameră de oaspeți sau chiar în camera de zi.
2. Echipamentul. Este important să te asiguri că incluzi tot ceea ce este necesar pentru a lucra eficient, fără a aglomera spațiul.
3. Depozitare. Biroul de acasă trebuie să fie organizat, iar spațiul de depozitare să fie suficient, pentru a-ți păstra lucrurile în ordine și siguranță. Poți alege recipiente frumoase pentru depozitare, astfel încât să fie și funcționale, dar să aibă și rol estetic.
4. Culorile. Alege culori care te ajută să îți menții calmul și concentrarea. Printre culorile recomandate se numără albastru, verde și culorile neutre. Evită să folosești în biroul de acasă nuanțe foarte strălucitoare, care dau energie, deoarece acestea pot provoca neliniște.
5. Decorul. Menține decorul la minimum, pentru a-ți putea păstra concentrarea la lucrul tău. Poți include diverse obiecte de artă de perete, rafturi, plate și covoare.
Concluzie
În 2022, amenajarea biroului de acasă pune accentul pe confort și funcționalitate, pe care le îmbină cu o doză de estetic. Indiferent dacă îți aloci o încăpere întreagă pentru biroul de acasă sau îl incluzi doar într-o parte a unei alte încăperi din locuință, este important să te asiguri că respecți câteva detalii pentru a obține un birou în care să îți poți desfășura munca în mod cât mai eficient.