Trenduri în amenajarea băii în 2020

Trenduri în amenajarea băii în 2020

Chiar dacă suntem deja în ultimul trimestru al anului 2020, încă ne mai putem ghida după trendurile în amenajare din acest an. Așadar, dacă tocmai ți-ai luat o nouă locuință sau o reamenajezi pe cea veche, acest articol este unul de interes pentru tine. Asta deoarece azi îți prezentăm câteva trenduri în amenajarea băii în 2020. Iar dacă vrei să afli mai multe despre subiect, te invităm să descoperi articolul despre principalele trenduri în mobilarea locuinței pentru toamna 2020.

Amenajarea băii cu corpuri de alamă

A existat un moment în anul 2020 când s-a pus accentul pe piese aurite pentru amenajarea băii. Însă, începând cu luna august, cel mai apreciat material pentru o baie modernă a devenit alama. Acest finisaj metalic dă un plus de stil oricărei piese, însă printre cele mai comune alegeri în ceea ce privește baia se numără robinetele și corpurile de iluminat. Iar opțiunea de a include alama în amenajarea băii nu ține cont de principala paletă de culori, întrucât alama poate da o strălucire stilată dușului sau a căzii. Un alt avantaj al alamei, alături de aspect, este faptul că este una dintre cele mai durabile opțiuni pentru designul interior.

Dușurile extravagante

Cauți pretexte să impresionezi prin modul în care îți mobilezi și decorezi locuința? Atunci, anul 2020 este anul tău, deoarece dușurile în stiluri extravagante, care atrag privirile, sunt acum în tendință. Acum, dușurile încep să devină puncte centrale în amenajarea băii. În prezent, există numeroase moduri în care poți transforma dușul într-un punct remarcabil al băii. De exemplu, poți opta pentru faianță mozaic sau vopsea sau tapet rezistente la apă.

Culorile închise sunt folosite în amenajarea băii în acest an

Pereții în culori închise au fost deja în trend de o perioadă, în special în amenajarea dormitorului și a camerei de zi. În acest an, însă, tot mai multe băi au trecut de la schemele de culori neutre la scheme de culori mai aprinse. Cele mai populare culori închise utilizate la amenajarea băii sunt albastru marin, albastru oceanic, verde mușchi sau roșu rubiniu.

Stiluri supradimensionate (în special la faianță și gresie)

Amenajarea băii ține cont în acest an de stilurile supradimensionate, în special la faianță și gresie. Stilurile supradimensionate de gresie și faianță asigură o senzație de spațiu mai larg al băii și sunt de preferat în special în băile mici.

Lemnul rămâne în trend și în acest an

Dacă nu îți plac culorile închise, atunci poate preferi mobilierul din lemn. Ei bine, ai noroc, deoarece mobilierul pentru baie confecționat din lemn este încă în tendințe și în acest an. Fie că optezi pentru mobilier din lemn sau pentru finisaje din lemn, vei reuși să îți transformi baia într-un loc plăcut și atrăgător din punct de vedere vizual.

Acestea sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băii în 2020. Opțiunile sunt numeroase, astfel că, indiferent de preferințele personale, vei reuși să amenajezi baia astfel încât să îți fie pe plac, respectând tendințele anului.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0